DuList IN

FOTO Humanitarna izložba za našu lavicu Doris Bender

Humanitarna prodajna izložba autora Vjekoslava Benića, čiji je cilj prikupiti sredstva za našu lavicu Doris Bender, održala se u subotu u Klubu Dubina.

Izložba je humanitarnog tipa te je bilo moguće kupiti neku od izloženih fotografija, a sav prikupljeni novac donirat će se nevjerojatno hrabroj Doris Bender, 23-godišnjoj djevojci koja je zbog plućne bolesti na bolničkom liječenju više od dvije godine i to kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj.

Plućna funkcija od samo 25 posto, najteži oblik astme, epilepsija, dijabetes i niz drugih dijagnoza pretvorili su bezbrižni studentski život nekadašnje sportašice u stalnu borbu za dah, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta, obitelji i prijatelja.

-Nažalost, njeno se zdravstveno stanje unatoč brojnim dosadašnjim terapijama ne popravlja, a slijedi joj niz zahtjevnih operacija i terapija u inozemstvu. Ovim putem voljeli bismo joj dati ono što najviše treba – što više pozitivne energije i podrške, ali i simboličnu financijsku pomoć za potrebna liječenja – naveli su organizatori prije održavanja izložbe.

Vjekoslav Benić fotografijom se intezivno bavi 12, 13 godina, dok je u zadnje vrijeme najviše fokusiran na motive i detalje našeg Grada. Gledajući njegove radove može se primjetiti kako je riječ o ‘uličnim’ fotografijama na kojima prevladava minimalizam te kako on navodi – ‘ples tame i svjetla’.

S vremenom mu je jednostavnost u fotografiji postala bitna, a kako bi se dodatno izrazio, često po svojim fotografijama digitalno crta apstrakcije koje je prvi put izložio upravo u subotu.

Nakon otvorenja izložbe, uslijedio je koncert official tribute benda EKV ‘Krug’.

Pročitajte još

St. Pietro spektakularnim partyjem otvorio sezonu

Dulist

Film koji je spojio mladog turista iz Libanona, dvadesetak ljudi iz Grada, Jugove plivaće gaćice i Pelješki most!

Dulist

REDOVI NA ULAZU U REVELIN Svi su željeli poslušati set EDX-a!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija