Politika

FOTO / GRMOJA: ‘Mogu prodavati spin kako sam za ukidanje Dubrovačko-neretvanske županije, što je potpuna neistina’

FOTO / GRMOJA: ‘Mogu prodavati spin kako sam za ukidanje Dubrovačko-neretvanske županije, što je potpuna neistina’

 

Nikola Grmoja, MOSTov kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županiji, danas je ispred Kneževa dvora, u društvu svojih stranačkih kolega, kandidata za zamjenika župana Mata Tomljanovića i kandidata za gradonačelnika Dubrovnika, Mara Kristića, održao press konferenciju.

– Već nekoliko smo dana u Dubrovniku na druženju s građanima i pozivamo ih da izađu na izbore i da izaberu promjene, kako u Gradu tako i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Vidimo kako velika nervoza vlada u redovima HDZ-a, pozivaju se na nekakve ankete iako sve ankete pokazuju kako MOST uvjerljivo pobjeđuje u Metkoviću, pa tako i da u Dubrovniku Maro Kristić ulazi u drugi krug. A onda ako u drugi krug uđe Mato Franković, on nema nikakve šanse – kazao je Grmoja i nadalje se dotaknuo župana Nikole Dobroslavića.

– Promjene dolaze u Dubrovačko-neretvansku županiju. Moj konkurent Nikola Dobroslavić i ja ulazimo u drugi krug, a onda vjerujem kako će građani izabrati novi način upravljanja. I to ne ovaj kakvom smo svjedočili posljednjih dvadeset godina. Jučer je župan Dobroslavić izjavio da MOST mora svojim biračima i građanima objasniti zbog čega smo ostali bez javnih poduzeća. Ako je to smisao politike, dakle uhljebljivanje svojih stranačkih kadrova u javnim poduzećima, a ne inzistiranje na određenim etičkim principima. Prvenstveno mislim na to kako ne možemo u vladi imati ministra koji je znao što se događa u Agrokoru. Županu Dobroslaviću je glavno to da objasnimo kako smo ostali bez četiri ministarstva i kako smo ostali bez javnih poduzeća. To je smisao politike HDZ-a i njegov glavni spin kojem svjedočimo, ne samo njegov, nego iz redova HDZ-a gdje se MOST svrstava na stranu SDP-a. MOST se svrstao na stranu zdravog razuma, na stranu etike u politici – rekao je Grmoja i osvrnuo se na prozivke koje su nedavno upućene na njegov račun, i račun MOST-ovaca, o njihovoj navodnoj izjavi o ukidanju Dubrovačko-neretvanske županije.

– To je klasični spin. Neka mi Mato Franković, Branko Bačić i Nikola Dobroslavić nađu izjavu nekoga iz MOST-a da smo mi za ukidanje Dubrovačko-neretvanske županije. Mi smo rekli kako je potrebno provesti analizu cjelokupnog ustroja Republike Hrvatske, broja općina i gradova, a moguće i nekih jedinica regionalne samouprave. I ako postoje neke jedinice koje su neodržive, onda treba razmišljati o njihovom ukidanju. Kada dođem na čelo ove Županije, podići ću efikasnost županije, smanjiti troškove i onda će biti još jača i nitko neće dovesti u pitanje posebnost županije sa sjedištem u Dubrovniku.

– Ne mogu mi reći da sam korumpiran, da se ne borim za javni interes da nemam energiju… Ne mogu mi reći kako bilo kakvi privatni interesi i interesne skupine utjecati na mene. Mogu prodavati spin kako sam za ukidanje Dubrovačko-neretvanske županije, što je potpuna neistina – rekao je Grmoja.

Grmoja je ponovo podsjetio na glavne točke: realizacija smanjenja obuhvata projekta na Srđu na 100 ha i na preostalih 200 ha otvoriti dijalog s građanima te zadržavanje terminala u rukama Dubrovčana.

– Dok je Mato Franković u Hrvatskom saboru šutio i primao plaću, govorili smo otvoreno o tome, kako se terminal treba graditi vlasititim sredstvima, da njime trebaju upravljati građani Dubrovnika i Grad Dubrovnik. Naš stav je bio jasan – rekao je Grmoja i dotaknuo se teme Malostonskog zaljeva i izgradnje Centra za gospodarenje otpadom.

– Donesena je odluka o gradnji. A ta gradnja se mora svesti u okvire da se ne ugrozi to područje. Protiv toga sam, a isto tako i županijski vijećnici MOST-a su cijelo vrijeme bili protiv gradnje. Ako se bude mogao zaustaviti projekt, mi ćemo ići u tom smjeru – rekao je Grmoja i dodao kako je u slučaju osvajanja izbora ‘otvoren za suradnju sa svima koji žele dobro Županiji i jugu Hrvatske’.

PROMO

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist