Politika

DUJMOVIĆ U LAPADU Na placi novi društveni centar, na Glavici Babinog kuka sport i rekreacija

DUJMOVIĆ U LAPADU Na placi novi društveni centar, na Glavici Babinog kuka sport i rekreacija

Kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović predstavio je danas na lapadskoj placi te na Glavici Babin kuka predstavio izborni program i projekte za taj dio grada Dubrovnika.

-Sanitat nastavlja raditi svoj posao. Nakon što smo pripremili projektnu dokumentaciju te raspisali natječaj za natkrivanje tržnice u Gružu, nakon obnove tamošnje ribarnice, a pripremljena projektna dokumentacija za tržnicu u Mokošici, nastavljamo s tržnicom u Lapadu. O svim tim projektima sam razmišljao kao direktor Sanitata, a uspješno ih je nastavio Vedran Kunica. Smatram da sve gradske tvrtke moraju raditi u interesu građana, dakle ulagati u svoju infrastrukturu: tržnice, parking, oglašavanje – istaknuo je tom prilikom Valentin Dujmović, a njegov stranački kolega, direktor Sanitata Vedran Kunica, o projektu lapadske place, za koju najavljuju da će biti gotova kroz nekoliko godina, rekao:

-Projekt za Lapad ima veliku važnost, jer to neće biti tržnica, već društveni centar Lapada s tržnicom. Riječ je o objektu sa šest etaža, od čega su dvije podzemne garaže na raspolaganju građanima te četiri nadzemne. Prva etaža je tržnica s ostalim trgovačkim sadržajima. Cijeli prvi kat bit će namijenjen djeci, mladima i umirovljenicima, s javnim sadržajima koji su dosad Lapadu nedostajali. Na druga dva kata bit će poslovni prostori za javne tvrtke i ustanove – istaknuo je Kunica.

-U ovih nekoliko dana obišao sam svaki kutak našeg grada, a za Lapad imamo niz već pripremljenih projekata, a nisu išli u realizaciju jer je srušen proračun. U Lapadu je to svakako kružni tok na Putu Iva Vojnovića na skretanju za Bolnicu, bitan zbog prometa prema Bolnici te gužve koja se stvara nakon nedjeljne mise. Nastavit ćemo s uređenjem plaža u Lapadu te s konkretnim projektima kao što je Lapadska obala, za koju je u proračunu koji je srušen bilo osigurano 18 milijuna kuna. Taj dio odmah vraćamo u proračun i nastavljamo s rekonstrukcijom Lapadske obale od Batale do Vile Elize. Dok to radimo, nastavit ćemo pripremu projektne dokumentacije za nastavak te prometnice – kazao je Valentin Dujmović.

-Na Glavici Babin kuka planiramo poseban projekt, sportsko-rekreacijski centar. Djeca se sad igraju na prometnici, a projektna dokumentacija je spremna. Novac je bio osiguran u proračunu, ali nažalost proračun je srušen. Nastavljamo s ovim projektom koji uključuje igralište za malu djecu, prostor za trening, vježbalište, nogometno igralište, skate park. Dakle, jedno moderno polivalentno igralište. Vrijedi nešto više od 200 tisuća kuna, ali kad provedemo natječaj znat ćemo pravu cijenu – istaknuo je Dujmović.

PROMO

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist