Zanimljivosti

FOTO Folklorni vikend na Stradunu!

Ispred crkve sv. Vlaha ove su nedjelje nastupili predstavnici KUD-a Matija Antun Relković.

Kulturno umjetničko društvo osnovano 4. siječnja 1981. godine s ciljem očuvanja narodne baštine i običaja mjesta Davor dobilo je ime po najpoznatijem mještaninu Davora, Matiji Antunu Relkoviću, književniku i prosvjetitelju. KUD djeluje u nekoliko skupina: izvorna skupina folklora, muška pjevačka skupina, ženska pjevačka skupina, starija dječja skupina, mlađa dječja i tambraška skupina. Osobito se ponose s dječjim skupinama koju čine 80-tero djece u dobi od 5 – 14 godina i mlađom tamburaškom sekcijom.

Inače, cijeli vikend na Stradunu bio je u znaku folklora. Naime, sudionici Smotre folklora ‘Na Neretvu misečina pala’, već tradicionalno u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika svoje plesne točke izvode i na Stradunu. Tako će i ovaj vikend, u subotu i u nedjelju, ispred crkve sv. Vlaha nastupiti četiri kulturno umjetnička društva. Sudionici smotre folklora ”Na Neretvu misečina pala” koji će tijekom vikenda nastupiti na Stradunu su FD Pazin, KUD Šokadija, KUD sv. Juraj i KUD Matija Antun Relković. U subotu su ispred crkve sv. Vlaha nastupile tri skupine predstavnika smotre izvornog folklora.

Foto Ivan Pozniak

Pročitajte još

IZABRAO TOURSCANNER Dubrovnik najbolja destinacija za odmor

Dulist

LIDIJI BRTAN ČESTITAO I BOŽO LASIĆ Cura s Oboda na ‘Milijunašu’ osvojila 18 tisuća eura

Dulist

Kako je Božo Lasić proveo Dan državnosti?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija