Zanimljivosti

FOTO Festa svetog Vlaha proslavljena i u Los Angelesu

FOTO Festa svetog Vlaha proslavljena i u Los Angelesu

U Hrvatskom centru u Los Angelesu u nedjelju, 8. veljače, pred oko 300 uzvanika i pod pokroviteljstvom dobrotvorne fondacije Libertas održana je 24. proslava Feste svetog Vlaha.

– Proslava je počela sa svetom misom u crkvi sv. Ante i nastavljena u centru sa svečanom večerom i cjelovečernjim programom. Ovogodišnji festanjuli su bili gospođa Neda Fabris i gospar Ivo Ivanković. Uz procesiju barjaka sv. Vlaha himnu je pjevala mlada talentirana Michelle Rodriguez Stražičić. Za vrijeme večere goste je zabavljavao mladi dubrovački trubadur Ivo Capurso – javlja Mariana Hazdovac.

– Na veselje svih nastupili su mališani iz Hrvatske dječje škole i nešto starija djeca koji su izveli uvijek popularan Linđo. Posebno je svih oduševila popularna Ljiljana Nikolovska sa svojim evergreen pjesmama.

Program je vodila filmska producentica Brenda Brkušić Milinković koja je dobila dva Emmyja sa suprugom Mikeom, a osjetila se i blizina Hollywooda. Proslavi je prisustovala Ane Rodriguez Stražičić s kćerkom Michelle i suprugom, koja je predstavila svoju novu knjigu “Iz komina Ane Mljećke” i dio od prodaje knjige donirala u stipendijski fond “Ante i Evelyn Mrgudic” – ističe Hazdovac.

– Serviralo se vino pinot grigio “Libertas”, proizvedeno u vinogradima našeg Iva Basora iz Watsonvillea, a
njegova kcer Luci u konavoskoj nošnji je svim uzvanicima zaželila dobrodošlicu uz suhe smokve i bićerin rakije – dodaje Hazdovac.

– Pored osoblja konzulata RH u Los Angelesu je bio i Mike Antonovich, dugogodišnji vijećnik i župan Los Angelesa. Posebna čast i pažnja je upućena zaslužnom dugogodišnjem svećeniku sv. Ante Msgr. Srećku Diomartichu koji je sudjelovao na sve 24. dosadašnje Feste – javlja Mariana Hazdovac iz Los Angelesa.

Foto: Mirza Hasanefendić

Na fotografijama:
– Ekipa Mladih: Nick Tomic, Mariana Hazdovac, Nicole Hazdovac-Svircic, Michelle Rodriguez-Strazicic, Ivo Ivanis, Marino Fatovic
– Trubadur Ivo Capurso
– Festanjuli, Neda Fabris, Ivo Ivanković, i Festanjuli prijašnjih godina i Hrvatska dječja škola i Kolo Grupa.
– Barjaktar Nathan Mrgudic-Silverstein
– Luci Basor i Michelle Rodriguez-Strazicic

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist