Grad

FOTO DODIJELJENA PRIZNANJA VOLONTERIMA Uz vas rastemo, postajemo bolji, cijenimo, vidimo

FOTO DODIJELJENA PRIZNANJA VOLONTERIMA Uz vas rastemo, postajemo bolji, cijenimo, vidimo

Potpredsjednici Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija Faridi Bebi Pažin dodijeljena je nagrada za volonterku godine –  ‘Vlaho Brangjolica’.

Gospođi Bebi Pažin nagradu i plaketu zahvalnicu u ime Grada Dubrovnika uručila je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić.

– ‘Nikada ne sumnjaj da mala grupa ljudi može promijeniti svijet jer upravo je to jedino što ga je ikada i mijenjalo’ – citirala je riječi Margaret Mead, voditeljica programa Suzi Sokol.

– Uz vas rastemo, postajemo bolji, cijenimo, vidimo, pronalazimo ono najbolje u ljudima što se može pronaći i vidjeti – pohvalila je Sokol dubrovačke volontere te dodala kako je volontiranje način života i, na kraju krajeva, izbor koji svima nama donosi mnogo toga.

Nagrada za organizatora volontiranja ove godine je pripala Dubrovačkoj udruzi likovnih umjetnika. Riječ je o udruzi koja postoji više od 30 godina tijekom kojih je organizirala brojne likovne kolonije, a tijekom svog postojanja udruga se odazivala brojnim humanitarnim akcijama u kojima su se likovni radovi prodavali na dobrotvornim aukcijama i poklanjali nizu javnih ustanova u Dubrovniku. Svi članovi udruge su volonteri, a ove godine su sudjelovali u opremanju hostela Dubrovnik u Vukovaru. Predstavnica SKAC-a Martina Barkiđija uručila je nagradu Valteru Kožulu koji ju je primio u ime Dubrovačke udruge likovnih umjetnika.

Nagrada za poseban doprinos razvoju volonterstva dodijeljena je dubrovačkom uredu GRAWE-a d.o.o. čiji su članovi volonterskom akcijom uredili sportsku dvoranu i vanjsko igralište Pomorske-tehničke škole Dubrovnik. Te objekte, pored učenika srednje škole, koristi i Sportska školica Dubrovnik koja okuplja 230 djece u dobi od pet do devet godina. Nagradu u ime dubrovačkog ureda GRAWE-a preuzela je Martina Antunica. U istoj kategoriji nominiran je i Radisson Blu Resort, a zahvalnicu je u ime Resorta preuzeo Antun Vlahović.

Svečanost dodjele priznanja istaknutim dubrovačkim volonterima održana je na Međunarodni dan volontera, u ponedjeljak navečer u hotelu Lero.

 

 

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist