Aktualno

FOTO “Član DPDS-a” Josipović na Soko kuli

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obišao je danas Soko kulu u Konavlima, koju obnavlja Društvo prijatelja dubrovačke starine.

Tom je prilikom predsjednik DPDS-a Denis Orlić predsjedniku Josipoviću uručio medalju DPDS-a, koje inače posjeduju samo članovi Malog vijeća.

– Sada ste član našeg Društva – kazao je Tajnik Društva Niko Kapetanić, koji je predsjedniku ukratko predstavio povijest utvrde te ga proveo po Soko kuli.

Inače, predsjednik Josipović posjetio je danas i Prevlaku, gdje je s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, načelnikom Općine Konavle Lukom Kordom i dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem razgovarao o budućim planovima i perspektivi razvitka te krajnje točke Hrvatske za koju se planira smještajni kapacitet od 1 800 kreveta i dvije marine s 200 vezova.
 

– Nijesam željan! – odgovorio je načelnik Općine Konavle Luka Korda na novinarsko pitanje zašto se nije pridružio predsjedniku Josipoviću u usponu na vrh Soko kule. Korda je sjeo u hladovinu i mirno dočekao predsjednikov silazak s tvrđave.

Pročitajte još

Predstavnici TZ-a grada Dubrovnika u Luksemburgu

Dulist

Prosječna svećenička plaća raste na 1000 eura, biskupska na 1640 eura

Dulist

Šutalo, Pavić i Oberan na Grand Prix-u u Portugalu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija