Grad

[FOTO] BLIŽI SE HUMANITARNA AUKCIJA ZA COVID ODJEL Donirano više od 70 umjetničkih djela, možete ih vidjeti u Lazaretima

Humanitarna aukcija umjetničkih djela za pomoć Covid odjelu održat će se u nedjelju, 21. studenog u 20 sati u Lazaretima. Ususret aukciji, u prostoru Lazareta postavljena je izložba navedenih djela.

-Odazvao se veliki broj umjetnika, prvenstveno dubrovačkih koji su donirali preko 70 slika. Imamo stvarno pregršt toga, puno je različitih stilova i tehnika slikanja. Počinjemo s dubrovačkim kolorističkim krugom, među kojima su tri plakata Antuna Masle, pa dolazimo do vrhunca suvremenog slikarstva u Hrvatskoj – Pino Trostmann, Lukša Peko, Josip Škerlj… Tu su i naši mladi umjetnici, kao što su Ivana Miloglav, Iris Lobaš Kukavičić, Lena Kramarić i Tonko Smokvina. Akademski i neakademski slikari su iskazali svoje veliko srce te donirali svoje slike – istaknula je povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković. Trenutno, kako kaže, ne mogu napraviti procjenu vrijednosti umjetnina. ‘Na aukciji ćemo znati pravu vrijednost’, dodala je.

Dubrovačka vizažistica Ana Obradović Skračić, ujedno predsjednica Udruge ‘Bog Pravda Poštenje’ koja stoji iza organizacije ove akcije, podsjetila je da se i sama borila s Covidom.

-Boravila sam desetak dana na odjelu, na kisiku. Vidjela sam da odjel nije u baš najboljem stanju i da cijelo osoblje puca po šavovima. Osjetila sam potrebu da bi trebalo napraviti nešto za taj odjel i za te ljude. Obratili smo se umjetnicima te se većina njih odazvala za sudjelovanje u humanitarnoj aukciji. Održat će se virtualno, opet radi Covid mjera. Licitacija će se održati preko nekoliko telefonskih linija – rekla je Obradović Skračić ističući kako je iza njih humanitarna večera koja se održala u restoranu Mimoza.

Treba istaknuti kako će sva umjetnička djela, sa svim popratnim informacijama, biti objavljena na web portalu DuList.

Pročitajte još

Znate li što je certifikat ‘Prijatelj mora’?

Dulist

‘THE TRAVEL DETECTIVE’ PETERA GREENBERGA Još jedna izvrsna promocija Dubrovnika na američkom tržištu

Dulist

DIGITALNI NOMADI U GRADU Ambasadorice inicijative održale interaktivnu radionicu u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija