DuList IN

FOOD & WINE PAIRING Vrhunska hrana i probrana vina u restoranu Amfora

FOOD & WINE PAIRING Vrhunska hrana i probrana vina u restoranu Amfora

Na taraci restorana Amfora ovog smo petka uživali u gastronomskom događaju ‘Food & Wine Pairing’. Kako iskoristiti blagodati onoga što nam priroda nudi kroz strast i ljubav prema hrani i vinu, pokazao nam je sommelier Siniša Lasan. Pripremljen je degustacijski meni od pet slijedova koja su pratila vrhunska vina iz vinograda ‘Volarević’. Riječ je inače o najmlađem vinogorju Hrvatskoj, a čiji smo istoimeni pjenušac dobili kao piće dobrodošlice te je Izvrsno otvorio apetit svima prisutnima. O vinima je nešto više rekao i vlasnik vinarije Josip Volarević, a jela je detaljno opisao i približio gostima chef kuhinje restorana Mato Bebek.

Plavoperajna jadranska tuna bila je prvo jelo degustacijskom meniju, a izvrsno se sljubila uz Rose la Chic. Veloute od artičoke odlično je išao uz Quattro Volarević, divan gastronomski ‘par’ su Pošip Volarević i zapečeni file romba u crusti od orašastih plodova, kao i janjetina te Plavac Mali Volarević. Cheesecake od limuna, u obliku sladoleda, savršeno je došao do izražaja uz liker od mente iz vinograda Volarević.

Restoran Amfora otvoren je 17. lipnja, a glavni kuhar restorana i vlasnik Mato Bebek najavio je kako će se ovakva intimna druženja od dvadesetak ljudi održavati nekoliko puta mjesečno. Veselimo se!

Pročitajte još

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist