Aktualno

Financijski menadžment počeo s radom

Financijski menadžment počeo s radom

Sveučilište u Dubrovniku pokrenulo je još jedan studij i to u Pločama. Riječ je i Financijskom menadžmentu čiji je početak nastave svečano obilježen u nazočnosti župana Nikole Dobroslavića, predstavnika Sveučilišta te Grada Ploče.

– Danas je uistinu veliki dan za Grad Ploče, Sveučilište u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Dislociranje studija iz sjedišta županije rezultat je na tragu našeg opredjeljenja izraženog u Planu rada Dubrovačko-neretvanske županije, ali i Sveučilišta u Dubrovniku. Ploče su se nametnule kao logičan izbor lokacije za ovaj studij jer su iskazale spremnost da osiguraju uvjete za rad, a na korist svima.

Zahvaljujem Sveučilištu u Dubrovniku, bivšem rektoru Milkoviću i novoj rektorici Vrtiprah na ostvarenju ovog zajedničkog projekta, sa željom za ostvarenjem mnoštva budućih projekata, a posebno izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku. Siguran sam da ćemo zajedno ustrajati na daljnjoj disperziji studija u našoj županiji! – rekao je tom prilikom Dobroslavić.

Rektorica Vesna Vrtiprah zahvalila je Županiji i Gradu Ploče na pomoći u realizaciji studija, u prostornom i financijskom smislu. Govorila je o trenutnim aktivnostima na Sveučilištu i o naporima koji se ulažu za pokretanje novih studija.

Rektorica Vrtiprah naglasila je kako sljedeće godine Sveučilište proslavlja desetu obljetnicu rada te je studentima poželila uspješno studiranje uz poruku da je upis na studij tek prvi korak i da budu redoviti na predavanjima, vježbama, prilikom izrade seminarskih i ostalih radova te na ispitima.

Svečanosti otvorenja studija i početka nastave nazočili su i zamjenica župana Marija Vučković, prof. dr.  Mateo Milković, gradonačelnik Grada Ploča Krešimir Vejić, pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport Marijeta Hladilo, polaznici studija i drugi gosti.

Kako je istaknuto osnovni razlog za pokretanje ovoga studijskog programa je stjecanje teorijskih i praktičnih znanja te vještina o financijama, računovodstvu i porezima, to je izravno primjenjivo u praksi i prijeko potrebno u svakodnevnom poslovanju. Polaznici će po završetku studija steći osnovna znanja iz ekonomije, financija poduzeća i funkcioniranja financijskih institucija.

Nakon trogodišnjeg stručnog studija bit će osposobljeni za profesionalno obavljanje poslova u poduzećima, ustanovama i institucijama. Uz nastavnike sa Sveučilišta u Dubrovniku, u nastavi sudjeluju i stručnjaci iz gospodarske prakse. Posebna pozornost pridaje se obveznoj praksi studenata u poduzećima, ustanovama i institucijama.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist