Aktualno

FOTO: Iz kojeg vremena je ovaj plan grada?!

Na velikom zidnom planu grada Dubrovnika na autobusnom kolodvoru mnogima je ostao neprimjetan jedan zanimljiv detalj iz poprilično davnih vremena.

Naime, na planu grada pokraj zgrade današnjeg Sveučilišta u Dubrovniku vidljiva su dva natpisa koja nisu istinita barem već dulje vrijeme, jer Veleučilište u Dubrovnik već se odavno tako ne zove, a i ACMT je već godinama stanar zgrade bivšeg suda na Pilama, a ne zgrade današnjeg Sveučilišta.

Ne znamo ima li sličnih detalja na planu, ali ova dva su dovoljna da opišu nebrigu nadležnih za turističke informacije u gradu, ako se plan grada može tako nazvati.

Podsjetimo, Veleučilište u Dubrovniku osnovano je 1996. godine i postojalo je do listopada 2003. godine kada je odlukom Sabora osnovano Sveučilište u Dubrovniku. Prošlo je dakle devet godina.

ACMT je u Dubrovniku od 1995. godine, a u novi prostor preselio je 2005. godine, dakle pred sedam godina.

Podsjetimo, grad Dubrovnik dobitnik je Plavog cvijeta za 2012. godinu, a nagradu će primiti na Danima hrvatskog turizma u Dubrovniku 18. i 19. listopada. Jedan od kriterija bila je i ocjena turističke signalizacije mjesta…

Pročitajte još

ELEKTROTEHNIČARI SLAVE 56. GODINA MATURE Rodilo se zajedništvo koje nikad neće prestati!

Dulist

PROMETUJE 48 LINIJA IZ 21 DRŽAVE Kraj posezone u Dubrovniku još nije na vidiku

Dulist

MARINA SVILOKOS ‘Neizvjesno je hoćemo li cijepljenje uopće moći organizirati u našim ljekarnama’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija