Kultura

Filmovi o Mljetu primamili mnoge

Filmovi o Mljetu primamili mnoge

Ljetno kino u multimedijalnom centru 'Stara skula' u etno selu Goveđari na otoku Mljetu radi punom parom. Već druga projekcija filmova, 22. srpnja, autora Mire Andrića a na temu Podmorje Mljeta, scenarista Marina Perkovića ispunila je cijelu dvoranu.

Noć punog mjeseca bila je dodatna motivacija posjetiteljima kina da sa terase 'Stare skule' uz mjendele, suhe smokve, travaricu, veliki izbor vina, u specifičnoj tišini, gledaju mljetska brda pod mjesečinom. Brojne svijeće na terasi i ljubičasta bugenvilija upijali su opušteni razgovor gostiju i domaćina koji se u opuštenoj i ležernoj atmosferi protegnuo do duboko u noć.

Filmski program ljetnog kina 'Stara skula' svakog ponedjeljka priprema novu promociju najnovijeg filma Mire Andrića, u ciklusu prikazivanja nacionalnih parkova Hrvatske. Željno iščekivani najnoviji film o Mljetu, a posebno o Nacionalnom parku Mljet trebao bi imati premijeru u subotu 10. kolovoza. Očekuje se više projekcija jer svi stanovnici NP 'Mljet' te Mljećani žele doživjeti tu svečanost pa se uz pretpremijeru filma očekuje i ponoćna premijera.

Novo otvorenje likovne izložbe o mediteranskim agavama u istom polivalentnom prostoru zaokružiti će srce mljetske kulturne ponude u kolovozu. Važno je istaknuti da je 'Stara skula' glavni pokretač umjetničkog života Mljeta i njegovih gostiju. Vlasnici prostora i organizatori događanja Tamara i Zoran Luković najavljuju kako aktivnosti za stanovništvo nakon ljetne sezone te planove za slijedeće godine.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist