DuList IN

FESTIVALSKI PROGRAM SE NASTAVLJA Rujan i dalje u znaku stonske soli

FESTIVALSKI PROGRAM SE NASTAVLJA Rujan i dalje u znaku stonske soli

Završen je središnji program šestog Festivala soli koji traje sve do 20. rujna. U nastavku festivalskog programa posjetitelje i dalje očekuju posebni meniji u stonskim i pelješkim restoranima i vinarijama te otvaranje izložbe radove s likovne kolonije Art Park 10. rujna u 19 sati u Kneževu dvoru u Stonu. Nakon iznimno dobro posjećenog festivalskog vikenda, idemo ususret završnici omiljenog slanog stonskog festivala!

Nedjelja središnjeg dijela šestog Festivala soli donijela je još jednu vođenu turu ‘Priča o solani’ te program ‘Vadimo sol’- vađenje cvijeta soli. Ponovio se veliki broj zainteresiranih za povijest stonske solane i priče o vrijednoj stonskoj soli bez gorčine. Proteklih dana marljivi berači skupili su poprilično cvijeta soli pa jučerašnji nisu imali toliko posla! Zaključena je i ‘Eko placa’ – sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava koji je bio nezaobilazno festivalsko mjesto. Sinoć je održan i jedan posve novi program na Festivalu soli; ‘Kino u Parku’ uz obiteljski animirani film ‘101 Dalmatinac’ Walta Disneyja u Parku Komarda. Mame, tate i djeca uživali su uz crtani klasik uz koji su odrasle generacije koje se tom filmu uvijek iznova rado vraćaju.

Kroz protekli vikend u programu šestog Festivala soli šetalo se solanom i upoznavalo s njezinom zanimljivom prošlosti, brao se cvijet soli, bilo je prilike za naučiti ponešto o stonskoj soli, degustirati ju, kao i brojne druge lokalne proizvode te pribaviti nešto od tradicijskih i drugih rukotvorina u srcu Stona! Održana je likovna kolonija Art Park u produkciji Doma Marina Držića na kojoj su lokalni umjetnici stvarali nova djela, prezentirali ih dječici i s njima imali radionicu, a svoje radove ostavljaju na poklon Stonu ususret izložbi 10. rujna na kojoj će ti radovi biti predstavljeni. Publika se već prvu večer imala priliku opustiti uz ‘Vino, soli & Jazz’ uz sjajni duo Sara & Jappa iz Splita te odabrana vina s Komarne i Pelješca koja su odabrale stručnjakinje iz EventLaba Dubrovnik. Prirodoslovni muzej Dubrovnik utkao se u festivalski program sjajnom radionicom za djecu ‘Slike od soli’, a Kulturna udruga Aster svojom divnom marionetskom predstavom ‘Ukleti kraljević i čelični Henrik’. Klapa Cambi raspjevala je Stonjane i njihove goste u Tvrđavi Kaštio, a Kino u Parku okupilo je brojne obitelji u Parku Komarda. Bilo je programa za male i velike, domaće i strane, lokalce i goste!

Podsjetimo, nakon središnjeg dijela programa prošlog vikenda, posjetitelje šestog Festivala soli očekuje izložba radova s Komarda Art Parka 10. rujna u Kneževom dvoru u Stonu te će sve do 20. rujna trajati Eno – gastro dani u brojnim stonskim i pelješkim restoranima, vinarijama i wine barovima biti ponuđeni posebni meniji osmišljeni samo za Festival soli. Popis je dostupan na mrežnoj stranici festivala.

Pročitajte još

U TEATRU Večer mjuzikla s Ines Tričković

Dulist

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist