DuList IN

FESTIVAL NA TRI LOKACIJE Što vas ove godine čeka na ‘Ljetu u Gružu’

FESTIVAL NA TRI LOKACIJE Što vas ove godine čeka na 'Ljetu u Gružu'

Kreće drugi festival Ljeto u Gružu, čiji je program predstavljen ovog petka na konferenciji za medije u Parku Luja Šoletića. Program festivala odvijat će se od 3. srpnja do 4. rujna.
Festival za cilj ima disperziju kulturnog i društvenog sadržaja van povijesne gradske jezgre kao i brendiranje Gruža u urbani centar grada čemu ovih zadnjih godina svjedočimo i to pojavom novih i inovativnih sadržaja u ovom dijelu grada. Ovogodišnji program odvija se na tri lokacije: tvornica TUP, koji se polako pretvara u jednu malu urbanu četvrt, park Luja Šoletića, koji se svojom pritajenom ljepotom i zelenilom pokazao kao jedna iznenađujuća oaza za organiziranje raznovrsnih događanja te renesansni vrt iza gruške pjace koji će ovom prilikom biti otvoren za javnost.
Kroz 64 dana odvijaju se 33 događanja, od kojih se posebno izdvajaju (po lokacijama):
TUP market / TUP tvornica – događaj s kojim se u ovu nedjelju otvara Festival u suorganizaciji sa KC Jadran, a koji obiluje brojnim sudionicima i sadržajima: Naši lokalni obrtnici i umjetnici koji će nam predstaviti sebe i svoj rad, sajam ploča, izložba gifova, kao i inovativni street gastro segment te još brojni drugi sadržaji. Kroz ovaj festival želi se uspostaviti kontinuitet TUP marketa iz razloga što su naši brojni sugrađani pokazali velik interes i entuzijazam za posjet sajmu kao i za sudjelovanjem na istom na brojne načine.
ART PARK / GRUŠKI PARK koji za cilj ima transformaciju gruškog parka – Parka Luja Šoletića u park umjetnosti i galeriju na otvorenom i to kroz dva segmenta jedan prilagođen mlađem uzrastu – dječje radionice koje će kroz tri tjedna voditi muzejski pedagozi tri gradske institucije: Doma Marina Držića, Umjetničke galerije i Prirodoslovnog muzeja te drugi segment u kojem će akademski umjetnici oslikavati urbanu opremu (što je prošle godine započeto oslikavanjem prve tri klupe) i na taj način parku podariti novu dimenziju – galerije na otvorenom koja ima potencijal da preraste u atrakciju za sebe.
KINO PIKNIK / LIVADA IZA GRUŠKE PLACE u suorganizaciji s Kinematografima Dubrovnik nas i ove godine vodi na mistično mjesto renesansnog vrta odnosno livade iza gruške pjace koji će trajati tri noći za redom gdje ćemo imati prilike pogledati filmove za svačiji ukus. Ove sve lokacije (i još dalje) zaokružuje jedna posebna i specifična tura pod nazivom ŠETNJA KROZ POVIJEST GRUŽA, a koju je posebno za ovaj festival osmislio i vodi povjesničar i licencirani vodič Ivan Lujo. Osim prethodno spomenutog očekuju nas i brojni drugi sadržaji kao što su gitarijada mladih bendova, koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, joga na livadi, otvoreni ateljei, lutkarska predstava, koncerti, stand up-ovi, knjige u parku, roboti u parku, kino u muzeju i drugi pop up događaji. Veselimo se početku ovogodišnjeg programa i svim budućim potencijalima koje će ovaj festival iznjedriti.
Ovogodišnje, drugo po redu, izdanje festivala Ljeto u Gružu nastalo je u suradnji Turističke zajednice grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika, Udruga te lokalnih poduzetnika. Na konferenciji za medije program Ljeta u Gružu predstavila je jedna od organizatorica, Kristina Mirošević, a ostale ljetne priredbe u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika predstavili su direktor TZ grada Dubrovnika, Miro Drašković te zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, Jelka Tepšić.
Program festivala izlazi svaka dva tjedna, a o svim novostima možete se informirati na društvenim mrežama festivala, TZ-a kao i na web stranici: www.gruzfestival.com.

Pročitajte još

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist

Pripremila Jannette Razum – čokoladni lava kolačići

Dulist