Aktualno

Fast food na Stradunu bez stolova

stradun2339

Koliko je životan problem dodjela koncesija na javnim površinama za ugostiteljsku namjenu, primjerom nam oslikava zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

 
– Na prošlom sastanku Povjerenstva smo raspravljali kako (ne) dati stolove novootvorenom objektu na poljani Paska Miličevića. Njihov se zahtjev uklapa u odredbe Pravilnika i po čemu sad baš njemu ne dati stolove. Upravo zbog toga smatram da je Studija koja bi uvela red u javne površine Grada odavno trebale biti napravljene, kako se ne bi dogodilo da raznorazna povjerenstva, pa i ovo kojemu sam ja na čelu, ima slobodu nekome dati javnu površinu, a nekome ne – govori Niko Šalja.

Pitali smo ga i za vrlo aktualnu temu o kojoj Grad priča, novim stolovima koji bi trebali osvanuti na Stardunu ispred novog fast fooda.
– Fast food na Stradunu još nije predao zahtjev i kako neslužbeno doznajem, niti neće! Ali recite mi, na osnovu čega bismo mi baš njega trebali odbiti. U čemu je razlika između njega i Snacka. To je zahtjevna problematika, koja se ne može rješavati na način „ovome ćemo dati, a ovome ne“ – ističe Šalja.

Više o ovoj problematici, kao i o Studiji koju bi Grad trebao naručiti kako bi mu pomogla u upravljanju i simuliranju razvoja urbanog turizma, pročitajte u novom broju duLista koji je od jutros na trafikama.

 

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist