Kultura

FASCINANTNO Jan Mark Novalija kolorirao je fotografiju iz knjige ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’

Jan Mark Novalija mladi je restaurator koji fascinira svojom umjetničkom pričom. Ovaj mladić bavi se, iako ne direktno vezan s Gradom, Dubrovnikom i njegovom poviješću na jedan sasvim poseban, izniman način – koloriranjem starih fotografija.

Ovoga puta, kolorirao je fotografiju koja datira između 1907. i 1910. godine, nama u redakciji posebno dragu zbog činjenice kako je izašla u jednom od naših izdavačkih djela – knjizi Željana Konsua ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’. Radi se o fotografiji koja prikazuje pogled na Kasarnu i Duhansku stanicu, kao dio panorame Gruškog zaljeva. Zanimljivost je kako Remiza Dubrovačke Električne Željeznice još nije izgrađena.

– Posebna zahvala gosparu Željanu Konsuu na ustupljenim materijalima – istaknuo je mladi kreativac. Njegove fotografije pogledajte, ali i njegovu priču pročitajte u idućem broju našeg tjednika! Dotad, pogledajte original, koloriranu fotografiju te današnji izgled ovog dijela Dubrovnika.

'Povijest nogometa u Dubrovniku': Pogled na Kasarnu i Duhansku stanicu, između 1907. i 1910. godine
‘Povijest nogometa u Dubrovniku’: Pogled na Kasarnu i Duhansku stanicu, između 1907. i 1910. godine
'Povijest nogometa u Dubrovniku': Pogled na Kasarnu i Duhansku stanicu, između 1907. i 1910. godine (kolorirana fotografija, autor Jan Mark Novalija)
‘Povijest nogometa u Dubrovniku’: Pogled na Kasarnu i Duhansku stanicu, između 1907. i 1910. godine (kolorirana fotografija, autor Jan Mark Novalija)
Pogled na Kasarnu i Duhansku stanicu danas
Pogled na Kasarnu i Duhansku stanicu danas

 

 

Pročitajte još

Prijavite se na radionice izrade jaslica u Centru brodomaketarstva!

Dulist

SAJAM U LAZARETIMA Donesite predmete koji vam ne trebaju i razmijenite ih!

Dulist

Miho Baće bit će direktor TUP-a: ‘Zanos je ogroman, sretan sam i počašćen!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija