Grad

Fabioli Kazalište za 20 tisuća kuna. Ne eura, kuna!

mladenci kazaliste svadba

Do ‘dubrovačkog vjenčanja stoljeća’ Fabiole Beracase i Jasona Beckmana ostalo je manje od 24 sata.

Pripreme za ovaj višednevni događaj su pri kraju, organizatori daju sve od sebe kako bi pomirili želje mladenaca s mogućnostima koje grad poput Dubrovnika nudi.

Za tu prigodu angažirani su gotovo svi atraktivni dubrovački prostori, od Sponze i Kneževog dvora do Lokruma i Kazališta Marina Držića, a rezervirani su i atraktivni apartmani u dubrovačkim hotelima.

Kazalište Marina Držića tako bi navodno trebalo utržiti sto tisuća kuna, odnosno 20.000 kuna po danu najma. Kako saznajemo, ta cijena utvrđena je u cijeniku i nije mijenjana već godinama. Kako je riječ o petku i vremenu nakon 16 sati, cijena najma je 50 posto skuplja.

Za subotnji ručak Rezervat Lokrum trebao bi utržiti oko 50.000 kuna, a to uključuje naplatu ulaznica, angažman tehničkog osoblja (vatrogasaca i dvije čistačice) te dva broda koja će organizatorima staviti na raspolaganje. I taj iznos utemeljen je na cjeniku.

Ipak, ostaje dojam kako su gradske ustanove ipak u slučaju ovog glamuroznog vjenčanja uhvaćene nespremne. Naime, postojeći cjenici ne nose nikakve odredbe za ovakav tip ekskluzivnih događaja, odnosno ne otvaraju mogućnost za veću zaradu.

Usporedbe radi, 2010. godine, prije nego je Revelin završio u najmu tvrtke Afrika, dnevni najam tvrđave stajao je 20.000 kuna, pa i to govori o nelogično niskim cijenama najmova, posebno jer je riječ o visoko rizičnim prostorima neprocjenjive vrijednosti, koji uključuju posebnu razinu osiguranja i veći angažman tehničkog osoblja.

Pročitajte još

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist