Kultura

FA Linđo Ambasador mira

Folklorni ansambl Linđo i Međunarodni institut za promidžbu mira kroz turizam potpisat će u četvrtak, 3. veljače, Sporazum o suradnji na promociji mira, međusobnom razumijevanju i suradnji među ljudima i narodima svijeta.

Suradnja između Linđa i instituta IIPT (International Institute fot Peace through Tourism) ima veliku ulogu za budućnost razvoja kulturne razmjene, poboljšanja dobrosusjedskih odnosa, zaštitu kulturne baštine te promociju kulture, posebno folklora naše zemlje, ali i cijele regije.

Sporazum postavlja temelje za osnivanje budućeg Instituta za folklor jugoistočne Europe, za što će se Institut posebno zalagati u suradnji s FA Linđo, kako bi se mogao organizirati koncert posvećen promociji folklora za vrijeme međunarodne konferencije u Zagrebu.

Potpisnici se obvezuju na međusobnu potporu u inicijativama i aktivnostima koje obogaćuju kulturu, vrednuju baštinu i promoviraju mir, rade na obnavljanju kulturnih veza u regiji jugoistočne Europe, pridonose pomirbi posljedica ratnih sukoba, promoviraju suradnju između turizma i kulturnih područja u jugoistočnoj Europi te pridonose održivom razvoju u regiji jugoistočne Europe putem turizma i kulture.

Potpisivanjem sporazuma FA Linđo dobiva počasni naslov IIPT Ambasador mira.

Pročitajte još

Uspješno završen ovogodišnji ciklus izvedbi Renesansnog vrta ‘Amaryllis’

Dulist

Izvrstan spoj violine i glasovira u izvedbi Alene Baeve i Vadyma Kholodenka

Dulist

Igre prigodnim programom obilježile 750 godina od proglašenja Dubrovačkog statuta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija