Hrvatska

Evo zašto hrvatski seljaci ne mogu do EU fondova!

Evo zašto hrvatski seljaci ne mogu do EU fondova!

Hrvatska prema raznim ekonomskim pokazateljima, kako su to prenosili gotovo svi mediji proteklih dana, pripada među najlošije zemlje Europske unije, ali je, barem prema tvrdnjama pojedinih poljoprivrednih analitičara, zauzela još jedno neslavno zadnje mjesto u EU-u.

Naime, kako piše Glas Slavonije, jedina smo zemlja Europske unije koja nije u 2014. godini povukla novac iz Programa za ruralni razvoj, a vrlo je upitno hoće li nam to uspjeti i u ovoj 2015. godini.

Budući da novac (333 milijuna eura, koliko na godinu Hrvatska ima na raspolaganju) nije izgubljen, već se ‘prenosi’ u iduću godinu, u 2015. godini za ruralni razvoj dostupno je ukupno 600 milijuna eura.

Kako se može saznati iz Ministarstva poljoprivrede, u tijeku je tek sastavljanje odgovora na komentare Europske komisije na dostavljeni Program Republike Hrvatske u ruralnom razvoju.

– Hrvatski program je u redovnom postupku odobrenja kao i svi drugi programi država članica EU-a. Isto tako, novci namijenjeni za 2014. godinu NISU izgubljeni (isti je slučaj sa svim državama članicama) jer se oni troše u skladu s tzv. N+3 pravilom – naveli su iz Ministarstva.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist