AktualnoUrednički izbor

Evo tko se sve nalazi među osam privedenih za tragediju u HE Dubrovnik

Evo tko se sve nalazi među osam privedenih za tragediju u HE Dubrovnik

Pet mjeseci nakon tragične nesreće koja se dogodila 10. siječnja u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, a u kojoj su smrtno stradala tri radnika HEP-a, Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak, policija je u ponedjeljak privela osam osoba koje na temelju do sada prikupljenih materijala smatra odgovornima i suodgovornima za taj kobni događaj.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, uhićeno je ukupno osam osumnjičenih osoba, s raznih razina u HEP-u, od vodećih ljudi HE Dubrovnik do onih na upravljačkim pozicijama u HEP-u, ali i neki stručnjaci koji su radili na projektu rekonstrukcije hidroelektrane.

Među uhićenima je i aktualni član Uprave HEP-a Nikola Rukavina, koji je do prije dvije godine bio direktor u HEP Proizvodnji. Uz njega, u Zagrebu su privedeni i donedavni šef HEP Proizvodnje Željko Starman, kao i još tri osobe koje su sudjelovale u projektu sanacije HE Dubrovnik, Davor Petranović, Miroslav Šander i Ivica Nujić. Usto, jedna osumnjičena osoba privedena je u Splitu, a neslužbeno doznajemo da se radi o projektantu Goranu Radimilu iz tvrtke PBS. U Dubrovniku su, pak, privedeni direktor pogona hidroelektrane u vrijeme izvođenja radova Mato Mišković i inženjer gradilišta Miljenko Vučić.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist