Aktualno

KONTAKTIRALI SMO BIVŠE DIREKTORE HE DUBROVNIK Mato Mišković ispitan u svojstvu osumnjičenika

KONTAKTIRALI SMO BIVŠE DIREKTORE HE DUBROVNIK Mato Mišković ispitan u svojstvu osumnjičenika

Bivši direktor Hidroelektrane Dubrovnik u Platu Mato Mišković jedan je od ispitanih u svojstvu osumnjičenika na području Dubrovnika, a što nam je i sam Mišković potvrdio u telefonskom razgovoru. Kontaktirali smo također i dosadašnjeg direktora Iva Miletića koji je 1. lipnja pošao u mirovinu te više nije direktor HE Dubrovnik. Miletić za DuList nije htio komentirati današnja uhićenja i ispitivanja. Dodajmo da je Miletića na direktorskoj poziciji ove hidroelektrane zamijenio Ivan Krnić. DuList je također kontaktirao i bivšeg direktora HE Dubrovnik u Platu Vinka Bašića koji također nije htio komentirati današnja uhićenja, kao što nije komentirao niti situaciju nastalu kada se tragedija u Platu i dogodila s obzirom da je, kako je istaknuo, već u mirovini te nije više na funkciji direktora.

Podsjetimo, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su ovog ponedjeljka višemjesečno, opsežno kriminalističko istraživanje koje je uslijedilo nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik 10. siječnja ove godine kada je život izgubilo troje djelatnika Hidroelektrane, njih sedam je zadobilo ozlijede, a Društvu HEP pričinjena izravna i neizravna materijalna šteta velikih razmjera.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je ukupno osam hrvatskih državljana rođenih 1970., 1956., 1953., 1954., 1951., 1949., 1975., 1947. počinilo kazneno djelo iz čl. 222. st. 2. Kaznenog zakona ‘Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti’ u vezi s kaznenim djelom iz čl. 221. st. 1. Kaznenog zakona ‘Opasno izvođenje građevinskih radova’ i svi oni su tijekom današnjeg dana ispitani u svojstvu osumnjičenika na području Zagreba, Splita i Dubrovnika.

Pročitajte još

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist

‘LJETNI’ KADROVI Na Copacabani otvorena sezona kupanja!

Dulist

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist