Aktualno

Privedeno više osoba zbog tragedije u HE Dubrovnik

Privedeno više osoba zbog tragedije u HE Dubrovnik

Privedeno je više osoba zbog tragedije u hidroelektrani Dubrovnik u Platu.

Uhićeno je pet osoba u Zagrebu, jedna u Splitu te dvije u Dubrovniku. Kako također neslužbeno doznajemo, PU dubrovačko-neretvanska krenula je u finalizaciju višemjesečne istrage.Sve su osobe privedene u svojstvu osumnjičenika.

Nakon policijske obrade i nakon što osobe budu ispitane predat će se pritvorskom nadzorniku u PU dubrovačko-neretvanskoj, donosi Index.

Tri izgubljena života

10. siječnja 2019. ostat će zapamćen po tragediji koja je potresla Dubrovnik i okolicu. U ranim jutarnjim satima tog četvrtka buknuo je požar u Hidroelektrani u Platu. Sve žurne službe izašle su na teren, no nitko nije slutio razmjere tragedije. Četverodnevna opsežna potraga završila je u nedjelju nakon što je u cijevi Hidrolektrane Dubrovnik u Platu pronađeno tijelo trećeg radnika. U tragediji u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu živote su izgubili Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić početkom veljače potvrdio je kako inspektorat rada utvrdio propuste u Hidroelektrani u Platu. ‘Nakon očevida i inspekcije utvrđeni su određeni propusti u segmentu zaštite na radu’, rekao je tada.

Nedugo nakon toga, u javnost je procurila informacija kako su, prema preliminarnom izvješću inspekcije rada, uzrok nezaustavljivog požara ploče poliestera ugrađene u strop strojarnice. Riječ je o lakozapaljivom materijalu kojeg je ugradila splitska tvrtka Sperga inženjering, čini se, netom prije tragedije.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist