Kultura

Evo što donosi Dubrovnik u pozno ljeto

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto započeo je koncertom u srijedu 26. kolovoza u crkvi Male braće. Bogat program festivala nudi nam zanimljive i raznovrsne koncerte koji će se od petka 28. kolovoza gotovo do samog kraja rujna održavati u Kneževu dvoru, po tri dana u tjednu.

U petak 28. kolovoza na programu će se naći zanimljiva kombinacija filmske glazbe i djela J. Straussa. Program uključuje popularne skladbe popularnih filmova i serija s malih ekrana poput Kuma, Schindlerove liste, Pink Panthera, Titanika, Game of Thrones i sličnih, ali i poznate valcere J. Straussa. Koncertom će ravnati austrijski dirigent i glazbeni direktor festivala, maestro Christoph Campestrini.
U subotu 29. kolovoza nešto sasvim drukčije, i po prvi puta u Kneževu dvoru zajedno: sopranistica Nikolina Pinko Behrends, violinistica Đana Kahriman i pijanistica Stefani Grbić održat će recital pod nazivom Ciganska duša. Ove mlade glazbenice redom su uspješne i nagrađivane umjetnice, a program koji su priredile za subotu biti će pravi glazbeni užitak. Na programu će se naći djela A. Dvoraka, F. Kraislera, F. Lehara, C. Saint-Saënsa, G. Bizeta, B. Papandopula i drugih.

Informacije, rezervacije i kupnja ulaznica moguće su online putem portala www.ulaznice.hr, u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), u KIC Luža, u turističkoj agenciji Perla Adriatica, u turističkom info centru Stradun, u gift shopu Dubravka, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

Naučite i vi napraviti zvijezde od metalnih vješalica

Dulist

Otvara se izložba Ante Tonćija Alača ‘Selo moje majke’

Dulist

ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT Mladi dirigenti iz šest država na seminaru u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija