Grad

Evo kako i otkad možete ostvariti popust na vožnju taksijem

Evo kako i otkad možete ostvariti popust na vožnju taksijem

Posljednja sjednica Gradskog vijeća, među ostalim, donijela je novu Odluku o autotaksi prijevozu. Nakon što je prošla iskasapljena osam puta do neprepoznatljivosti, što je na koncu dovelo do potpune anarhije i tri udruge gradskih taksista, ova nova Odluka trebala bi konačno zavesti red. Ili?
Odluka je objavljena 29. srpnja, a stupila je na snagu osam dana kasnije, a prema informacijama iz Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, rok za prilagodbu novim pravilima je 30 dana.

-Sukladno ovoj odluci, nakon roka prilagodbe od 30 dana svi bi trebali izgledati kako je Odlukom propisano, s bočnim oznakama i taksi znakom koji bi trebao biti dubrovačka bordo i plava boja – kaže predsjednik Udruženja Božo Miletić te ističe kako je većina automobila već sada crne ili bijele boje.

-Vozači su čekali odluku da vide hoće li morati biti narančasti ili neke druge boje. Mi kao Udruženje pozdravljamo odluku. Ima stvari koje su mogle biti drugačije napravljene, ali zadovoljni smo s ovim dokumentom. Kolege pozdravljaju što će svi znakovi na taksiju izgledati jednako, vozit će se po redoslijedu dolaska na stajalište, svi će voziti domaće za 12/6, a druga tarifa će biti 29/9 kuna – kaže Miletić.

Kada će i kako profunkcionirati program vjernosti potražite u tiskanom izdanju DuList.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić