Zanimljivosti

EUROPSKI TJEDAN ROBOTIKE Dubrovnik je i ove godine najaktivniji hrvatski grad s događanjima

Europski tjedan robotike već se desetu godinu obilježava u cijeloj Europi i to od 19. do 29. studenog. Tradicionalno kao i prošlih godina, najveći broj događanja se odvija u Dubrovniku.

U sklopu Europskog tjedna robotike, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa svojim članicama, Hrvatskim robotičkim savezom, Centrom za mlade Dubrovnik i Sveučilištem u Dubrovniku počeli su već u srijedu s održavanjem manifestacije Robo.DU Day(s) te će se održati preko 20 radionica.

Prvog dana su se u jutarnjim terminima održale dvije radionice crtanja 3D olovkama, a u popodnevnim terminima dvije radionice mBot robotike.

Danas će se odviti dvije LEGO radionice ‘obnovljivi izvori energije’ i tri radionice robotike i programiranja bez ekrana. Petak je rezerviran za dronove i radionicu Computer Vision. U subotu će se u jutarnjim terminima održati radionica Internet of Things i radionice lemljenja, dok će se u subotu popodne održati po dvije radionice izrade holograma i crtanja 3D olovkama. Bioelektronička akademija koja se kontinuirano održava subotom i nedjeljom za dvije grupe polaznika, koju organizira UR Institut je također priključena manifestaciji Robo.DU Day(s).

Laboratorij za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku u četvrtak će održati dane otvorenih vrata laboratorija za studente.

Središnji događaj Europskog tjedna robotike ove godine se održava u online formi u Sarajevu 23. i 24. studenog. Na njemu će nacionalni koordinator za Hrvatsku Tomo Sjekavica održati predavanje Robotika i programiranje bez ekrana te će sudjelovati u panel diskusiji Robotika i edukacija.

Trenutno je službeno prijavljeno oko 70 događaja u više hrvatskih gradova, a u cijeloj Europi preko 200 događaja. Neki od događaja su se već održale kao predaktivnosti i najava samog Europskog tjedna robotike.

Pročitajte još

VRIJEDNE RUKE MATA POŠTARA U masline s vjernim tovarom

Dulist

VIŠE OD 200 POLAZNIKA Završeno peto izdanje Robo.DU Day(s)-a

Dulist

BR, BR, BRRRCI Kako su, kada i zašto Konavljani nosili brke?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija