Zanimljivosti

EUROPEAN BEST DESTINATIONS HVALI CAVTAT To je mjesto za opuštanje i punjenje baterija

EUROPEAN BEST DESTINATIONS HVALI CAVTAT To je mjesto za opuštanje i punjenje baterija

Jedna od vodećih europskih turističkih organizacija, European Best Destinations, u svom članku piše o Cavtatu ističući je dovoljno sadržajan da vas zabavi, a dovoljno miran da nudi privatnost.

-Taj slikoviti šarmantni gradić Cavtat u takozvanoj hrvatskoj Toscani, samo 18 kilometara od Dubrovnika, vrlo je nalik Saint Tropez-u i nije iznenađenje da je Cavtat ove godine na prvom mjestu najeksluzivnijih destinacija u Europi. Cavtat nije mjesto za one koji traže klubove i divlje noći. To je mjesto za opuštanje i punjenje baterija dok uživate u prekrasnom krajoliku, hrani i vinu. U ovom dijelu svijeta život teče sporo, što je ovo mjesto učinilo poželjnom destinacijom za pravi opušteni odmor. Daleko od vreve i buke Dubrovnika, ovaj tihi gradić pruža čaroban spokojan ugođaj – navode iz poznate organizacije.

Ovo nije prvo priznanje koje čitatelji i pratitelji European Best Destinations odaju Cavtatu i Konavlima. Naime, Cavtat je 2019. i 2021. po glasovima čitatelja ušao u Top 10 Najboljih europskih destinacija, 2022. proglašen je jednom od najboljih kongresnih destinacija, dok je 2023. proglašen najboljom destinacijom za medeni mjesec i jednom od najljepših uvala – ističe direktor TZ općine Konavle, Frano Herendija te nastavlja kako je ovo već drugo priznanje Cavtatu u 2024. Naime, početkom siječnja, najveći svjetski nezavisni izdavač turističkih publikacija s više od 8 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno, Matador Network, uvrstio je Cavtat na svoju listu 10 odredišta savršenih za putovanje u 2024., odredišta koja se moraju posjetiti prije no što ih svi otkriju, a koja nude iste prirodne ljepote, kulturna iskustva i avanturu kao i mjesta koja se uvijek iznova pojavljuju na feedovima društvenih medija njihovih čitatelja.

-Zahvaljujemo svim turističkim djelatnicima, stanovnicima Konavala i svima koji svojim trudom, brigom i zalaganjem čine Cavtat onakvim kakvim nas naši gosti i doživljavaju – jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija u Europi – mjestom gdje je živjeti užitak! – ističu iz Turističke zajednice općine Konavle.

Pročitajte još

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist