Zanimljivosti

BRAVO ANITA I GORANE Sniježnica ima prve instruktore speleologije!

BRAVO ANITA I GORANE Sniježnica ima prve instruktore speleologije!

Članovi Hpd Sniježnica Dubrovnik Goran Jerković i Anita Trojanović uspješno su položili ispit za instruktore speleologije u organizaciji Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza.

Goran je obradio temu ‘Korištenje sidrenog vijka u speleologiji’. Rad je nastao u sklopu projekta prijavljenog na natječaj Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika 2023. godine kojeg je Goran ujedno bio voditelj. Obuhvatio je izradu autentične kidalice s kojom su provedena brojna terenska ispitivanja.

Anita je posvetila rad ‘Tehničkom penjanju u speleološkim objektima’ te uz brojne ilustracije obradila metode ovakvog oblika istraživanja. Njihovi radovi će uskoro biti objavljeni na službenoj internet stranici Komisije. Uz prezentaciju njihovog višemjesečnog rada na navedenim temama, s trećom kandidatkinjom Marinom Grandić (SO PDS ‘Velebit’), sudjelovali su u provjeri znanja prilikom ispita za speleologe kojem je pristupilo petero pripravnika.

Ispiti su se održali u Zagrebu 27. siječnja 2024. u stanici Hrvatske gorske službe spašavanja uz domaćinstvo Speleološkog odsjeka HPD ‘Željezničar’.

Pročitajte još

MIHAELA SE VRAĆA U SURVIVOR ‘Vidim se kao vođa tima, ali…’

Dulist

DOČEKALI ZLATNE VATERPOLISTE Uprava ACI d.d. primila svjetske prvake

Dulist

DIVNA GESTA U BUTIZI NA GRUDI ‘Hvala roditeljima koji su ih odgojili’

Dulist