Hrvatska

EURO OD PONOĆI JEDINO SREDSTVO PLAĆANJA Kuna je otišla u povijest!

novac kune kovanice061

Kuna je otišla u povijesti! Od ove nedjelje, 15. siječnja, euro je postao jedini sredstvo plaćanja u Hrvatskoj. S današnjim danom ponovno se počinje naplaćivati naknada za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima drugih banaka, no kune i dalje možete zamijeniti za eure.
Prema ranije objavljenom priopćenju Hrvatske narodne banke, poslovne banke pri zamjeni kunske gotovine u eursku gotovinu ne naplaćuju naknadu ako se mijenja više od 100 novčanica i 100 kovanica kune u jednoj transakciji, odnosno zamjena će se moći izvršiti bez naknade za neograničen broj komada. Građani kunsku gotovinu mogu bez ikakvih ograničenja i naknada konvertirati u eure polaganjem novca na bankovne račune u svojoj poslovnoj banci pri čemu će se primjenjivati propisi kojima se i inače uređuje sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma.
U poslovnicama Fine i Hrvatske pošte d.d. se tijekom prvih dvanaest mjeseci od dana uvođenja eura može također bez naknade uz primjenu fiksnog tečaja konverzije provesti gotovinska zamjena valute, ali se plaća naknada ako se u jednoj transakciji mijenja više od 100 novčanica i 100 kovanica.
Do kraja ove godine imat ćemo i dvojno iskazivanje cijena.

Pročitajte još

Umro muškarac koji se zapalio na Markovu trgu

Dulist

REZULTATI DIP-a HDZ sa 6 mandata, SDP 4, Domovinski i Možemo s po 1 mandatom. Šuica opet opet u EU parlamentu

Dulist

‘TO JE NISKO!’ Dubravka Šuica komentirala prve rezultate i užasno lošu izlaznost

Dulist.hr