Hrvatska

EURO OD PONOĆI JEDINO SREDSTVO PLAĆANJA Kuna je otišla u povijest!

EURO OD PONOĆI JEDINO SREDSTVO PLAĆANJA Kuna je otišla u povijest!

Kuna je otišla u povijesti! Od ove nedjelje, 15. siječnja, euro je postao jedini sredstvo plaćanja u Hrvatskoj. S današnjim danom ponovno se počinje naplaćivati naknada za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima drugih banaka, no kune i dalje možete zamijeniti za eure.
Prema ranije objavljenom priopćenju Hrvatske narodne banke, poslovne banke pri zamjeni kunske gotovine u eursku gotovinu ne naplaćuju naknadu ako se mijenja više od 100 novčanica i 100 kovanica kune u jednoj transakciji, odnosno zamjena će se moći izvršiti bez naknade za neograničen broj komada. Građani kunsku gotovinu mogu bez ikakvih ograničenja i naknada konvertirati u eure polaganjem novca na bankovne račune u svojoj poslovnoj banci pri čemu će se primjenjivati propisi kojima se i inače uređuje sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma.
U poslovnicama Fine i Hrvatske pošte d.d. se tijekom prvih dvanaest mjeseci od dana uvođenja eura može također bez naknade uz primjenu fiksnog tečaja konverzije provesti gotovinska zamjena valute, ali se plaća naknada ako se u jednoj transakciji mijenja više od 100 novčanica i 100 kovanica.
Do kraja ove godine imat ćemo i dvojno iskazivanje cijena.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist