Hrvatska

Nije ni Zagreb ni Dubrovnik: Koji je najskuplji hrvatski grad?

Stranica Numbeo koja se bavi analizom troškova života u gradovima objavila je svoju listu za 2023. godinu koja jasno pokazuje gdje je najskuplji, ili pak najjeftiniji život. Hrvatski gradovi nalaze se na popisu, ali poredak je neočekivan, prenosi Poslovni.

Kada su u pitanju troškovi života u hrvatskim gradovima na prvom mjestu nisu ni Zagreb ni Dubrovnik, već – Zadar.

Prilikom rangiranja gradova vodili su se cijenama u restoranima i trgovinama, cijenama javnog prijevoza, režija, zdravstvene zaštite, najma i slično, a sve kako bi dobili ukupan indeks troškova života.

Tako je prema njihovoj ljestvici najskuplji grad za život u Hrvatskoj – Zadar, koji je zauzeo 141. mjesto, samo dva mjesta iza slovenske Ljubljane. Nakon Zadra slijedi Dubrovnik koji se nalazi na 145. mjestu. Zagreb je tako tek treći i nalazi se na 150. mjestu, a iza njega su Rijeka na 172., Split na 173. i Osijek na 189. mjestu.

U Europi su najskuplji švicarski gradovi koji zauzimaju prvih pet mjesta, a to su Basel, Zurich, Lausanne, Zug, Bern i Ženeva. Nakon njih u stopu slijede norveški gradovi Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim i Tromso. Najjeftiniji za život su ukrajinski gradovi Harkiv, Lavov, Odesa i Dnipro. Cijeli popis gradova možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

Porezna uprava upozorava građane na sve učestalije lažne (phishing) poruke

Dulist

Objavljeno koliko su točno rasle cijene hrane u Hrvatskoj i ostatku EU

Dulist

Ministar Butković: ‘Maksimalna kazna će biti 130 tisuća eura za nezakonite stvari na pomorskom dobru’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija