Aktualno

Eugen se predstavlja na Dori s pjesmom na kojoj su radili Anja Grabovac i Mihovil Šoštarić

Eugen se predstavlja na Dori s pjesmom na kojoj su radili Anja Grabovac i Mihovil Šoštarić

Svestrani umjetnik eugen predstavlja se s pjesmom ‘tišine’ na ovogodišnjoj Dori.

Dvadesetsedmogodišnji eugen autor je teksta pjesme ‘tišine’, dok su glazbu pjesme eugen i Anja Grabovac napravili zajedno. Iza produkcije, mix i master, uz eugena, stoji vrhunski producent Mihovil Šoštarić Lockroom koji također potpisuje produkciju nagrađivanih domaćih hitova poput ‘Mamma Mia’, ‘NLO’, ‘Mamacita’, ‘Cura s kvarta’, te ‘Moli za nas’, jedne od najboljih pjesama s Dore 2022. Prateće vokale na pjesmi otpjevali su Miach, Marko Bošnjak i Anya G. Inače, Anja i Mihovil dugo godina živjeli su u Župi dubrovačkoj.

eugen, koji se do sada bavio glumom, završio je Akademiju i osvojio nagradu Hrvatskog glumišta za ostvarenje mladih umjetnika 2021. godine, za prijavu na Doru kaže da je bila logičan potez. Naime, nakon ideje koju je dobio za skladbu, a nepoštivanjem (pravopisne) norme u pisanju svog imena i imena pjesme, želi pokazati da ne mora sve biti nametljivo i najvažnije, već može biti opušteno i smirene atmosfere.

eugenov tim je prvi nedovršeni demo pustio testnim skupinama odnosno većem broju ljudi čije su reakcije bile dovoljne da oni prepoznaju što imaju u rukama. Budući da je pozornica već do sada bila njegov život, na nju će od sada dodati još samo mikrofon i instrumente. Vijest o prolasku na Doru dočekao je za vrijeme pisanja scenarija svoje nove predstave.

Interpretaciju pjesme eugen želi prepustiti slušateljima jer smatra da svako mora na svoj način doživjeti umjetnost i procijeniti njezinu vrijednost iz vlastite perspektive. Pjesma govori o nesretnom događaju koji je obilježio njegov život.

-Tekst pjesme napisao sam prije 5 godina iz moje unutarnje potrebe da se izrazim nakon događaja koji je meni bio veliki šok i koji je potaknuo te tišine. Najbolje mi se tada činilo pisanje, a isto mi se čini i sada. Volio bih da se publika prepusti trenutku i osjeti glazbu i tekst prema vlastitom razumijevanju jer je upravo to poanta umjetnosti – govori eugen.

Kreativu i koordinaciju samog nastupa radi eugen uz savjetovanje vrhunskog profesionalca koji je producirao sjajan nastup pjesme ‘In Corpore Sano’, trećeplasirane na Eurosongu 2022. godine.

-Nadam se da će se publici svidjeti moja pjesma i moja priča, a drago mi je da ću im uskoro moći izvesti pjesmu uživo jer živim za pozornicu i publiku – nestrpljiv je eugen.

 

Pročitajte još

[FOTO] SERAY VOLI TRADICIJU Studentica iz Turske u nošnji Dubrovačkog primorja

Nora Di Leo

PROVJERILI SMO Dubrovnik bez podataka o američkim bullyjima XL i stafordima

Marko Džamarija

Cijene u siječnju više za 4,1 posto, najveći porast u restoranima i hotelima

Dulist