Vaše vijesti

EKO-OMBLIĆI NA UDARU Kome su se zamjerili mladi Mokošani?

EKO-OMBLIĆI NA UDARU Kome su se zamjerili mladi Mokošani?

Vrijedni aktivisti iz udruge Eko-Omblići javljaju o još jednom činu vandalizma u njihovom Eko Parku Ombla u Mokošici, tek nekoliko dana nakon posljednje obnove i postavljanja video nadzora.

– Ovih dana ponovo su vandali lomili i rušili po Eko parku Ombla. Ovo je već dvadeseti vandalizam od kada su postavljeni drveni eksponati u Eko parku Ombla još prije 11 godina ili točnije 2004. godine. Tako je slomljena novopostavljena drvena ograda na početku parka, zatim polomljena velika ‘romantična ljuljačka’, iščupan iz postolja drveni novi koš za sitno smeće, slomljene grane smokava, iščupane (i odbačene ) sadnice limuna, dubrovačkih ljutih naranača i proljetnica, a ukradeno nekoliko sadnica maslina, oleandra i mjendula koje su prošle godine posadili s Eko -Omblićima članovi Kluba + 65 iz Lapada! – javljaju ogorčeni Eko-Omblići.

Tijekom ovog proljeća Eko park Ombla je potpuno obnovio Grad Dubrovnik, Vrtlar ga hortikulturno uredio, a Dubrovački vatrogasci stručno podšišali 110 godišnju palmu Eko parka.

– Zanimljivo je da je na sredini Eko parka Ombla od početka ove godine postavljen video nadzor u centralnom dijelu, ali unatoč tome vandalizam je nažalost i dalje prisutan. Nadamo se da će PU Dubrovnik konačno otkriti tko to namjereno uništava Eko park Ombla, koji je omiljeno okupljalište ne samo djece i mladih i odraslih Mokošice nego i šire. Evo su nam se najavili u posjet Eko parku Ombla u Mokošici, OŠ Korčula, OŠ J. Šišgorić iz Šibenika i Dječji vrtići iz Konavla što je zaista lijepo da se o našem Eko parku Ombla nadaleko čuje – ističe predsjednica Eko-omblića Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist