GradPolitika

EGZODUS U HNS-u Ostali bez gradskih vijećnika, Vekarić i Čale Mratović postaju nezavisni!

EGZODUS U HNS-u Ostali bez gradskih vijećnika, Vekarić i Čale Mratović postaju nezavisni!

U dubrovačkom HNS-u događaju se tektonski poremaćaji. Naime kako doznajemo, od moguća tri vijećnika koja je ta stranka osvojila na izborima, njih dvoje su istupili iz stranke, a zadržali mandate kao nezavisni vijećnici.
Prva tri mjesta na listi bila su ona Valentina Dujmovića, Matije Čale Mratović te Nenada Vekarića. I dok je Dujmović jučer stao pred novinare kako bi obranio svoju odluku o koaliciji na nacionalnoj razini, potonje dvoje donijelo je odluku o istupanju iz stranke.
– Ja sam istupio iz Hrvatske narodne stranke zbog koalicije s HDZ-om i nastupit ću kao nezavisni vijećnik. Glavni razlog je taj da je predsjednik stranke mjesec dana ustrajno uvjeravao cjelokupnu hrvatsku javnost i birače da neće ići u koaliciju s HDZ-om da bi istodobno zdušno radio na toj koaliciji. To smatram prijevarom, laži i ne želim u tome sudjelovati – rekao je Vekarić, a istog je stava i njegova kolegica.
– Ja sam istupila iz HNS-a i nastupit ću kao nezavisna vijećnica – rekla je Matija Čale Mratović.
Nositelj liste Valentin Dujmović potvrdio je kako je on trenutno jedini vijećnik HNS-a u Gradskom vijeću, no dodao je kako niti on ne može ući s obzirom da je još uvijek na mjestu predsjednika uprave Vodovoda pa ima zakonsko ograničenje zbog nespojivosti funkcija.
-Kao nositelj liste naći ću nekoga da uđe umjesto mene. Ako taj vijećnik bude dobro obnašao dužnost nije neophodno da se ja vratim kao vijećnik – rekao je Dujmović.
Inače, mandati se u Gradskom vijeću osvajaju na ime ne stranku, što znači da ukoliko vijećnik/ca ne želi vratiti mandat stranci to ni ne mora napraviti.
Podsjetimo, svoj izlazak iz stranke još ranije danas najavio je javno i Mario Tevšić koji je također bio na listi za Vijeće, ali na devetom mjestu.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist