Aktualno

EARTO konferencija u Dubrovniku

Okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj Europske unije najveći je strateški R&D program u Europi, a ključnu ulogu u njegovoj provedbi imaju upravo istraživačko razvojne organizacije.

Do sada je Hrvatska samo iz Sedmog okvirnog programa (FP7) povukla skoro 60 milijuna eura. Ulaskom Hrvatske u EU otvaraju se nove mogućnosti sufinanciranja putem korištenja sredstava iz Strukturnih fondova i Kohezijskog fonda. Na raspolaganju će biti znatno veća sredstva te će se značajno povećati i raspon mogućih područja ulaganja. Uloga radnih skupina Udruženja europskih istraživačkih i razvojnih organizacija (EARTO)  je omogućiti manjim nacionalno istraživačko razvojnim zajednicama, kakva je Hrvatska, da se izbore za utjecaj u kreiranju europskih politika, direktiva, zakona i propisa te dogovaraju zajedničke akcije. Vodeći predstavnici EARTO-a ove godine okupit će se u Dubrovniku.

EARTO konferencija koja se pod naslovom: NEW HORIZONS FOR 2020 AND BEYOND – CROATIA AND SOUTH EAST EUROPE IN THE EUROPEAN UNION održava od 23. do 24. svibnja u hotelu Libertas Rixos u Dubrovniku okupit će preko 350 najuspješnijih europskih inovatora i gospodarstvenika. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a zajednički je organiziraju Institut Ruđer Bošković i Brodarski institut d.o.o.

Pročitajte još

PRVI KREĆE 5. LIPNJA Dva MSC cruisera uplovljavat će ovog ljeta u Dubrovnik

Dulist

POLICIJA POZIVA Predložite lokacije za akciju nadzora brzine kretanja vozila

Dulist

Noćas zabilježen umjeren potres kod Stona

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija