Aktualno

Sutra komemoracija na Domobranskom groblju

Sutra komemoracija na Domobranskom groblju

U povodu Spomendana na sve žrtve Bleiburga i Križnog puta, Udruga Hrvatski domobran organizira u srijedu 15. svibnja u 09,30 polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Križa na Domobranskom groblju u Gospinom polju.

 

– Stoga pozivamo sve članove Udruge Hrvatski domobran, predstavnike Udruga proisteklih iz I i II Domovinskog rata, kao i članove obitelji ubijenih vojnika i civila, da nam se pridruže u znak sjećanja na najveću tragediju iz hrvatske povijesti.
 
Odlukom Sabora RH obilježava se Spomendan na završetak Drugog svjetskog rata i vrijeme kada su počinjeni strašni zločini nad više stotina tisuća Hrvata koji su stradali na prostorima oko Bleiburga, Dravograda, Kočevskog roga, Maceljske šume, Barbarinog rova, Jazovke i brojnih drugih Križnih putova, uglavnom neistraženih i neobilježenih stratišta.
 
I nakon formalnog završetka rata komunisti su predvođeni J. B. zvanim Titom nastavili obračun s neistomišljenicima. Ubijeno je više stotina tisuća razoružanih vojnika, domobrana i ustaša, civila, žena i djece. Jednom rječju, nevinih zarobljenika.
 
Unatoč usvojenoj Rezoluciji Vijeća Europe o osudi svih totalitarnih režima s posebnim naglaskom na komunistički, zlo prošlosti i nadalje prkosi demokratizaciji Republike Hrvatske.
 
Pridružite nam se u tihoj molitvi! – stoji u priopćenju kojeg potpisuje tajnik Nevenko Bilobrk.
 
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist