Aktualno

DVA PUTA BEZUSPJEŠNO POKUŠALI DOBITI SRĐ Razvoj golf nema komentara na odluku o arbitraži

Spor oko golf igrališta na platou Srđ razriješio je Međunarodni centar za rješavanje ulagačkih sporova odbijanjem tužiteljeva zahtjeva za naknadom štete. U vezi te odluke kontaktirali smo Ivana Kusalića, prokurista tvrtke Razvoj golf Dubrovnik koja je, uz Elitech, 2017. predala zahtjev za pokretanjem arbitražnog postupka protiv RH.

Unutar tvrtke je dogovoreno, doznajemo od Kusalića, da za sada neće komentirati.

Podsjetimo, zahtjev za pokretanjem arbitražnog postupka pri ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) u njihovom sjedištu u Washingtonu protiv Republike Hrvatske pokrenuli su Elitech kao investicijsko društvo sa sjedištem u Nizozemskoj i Razvoj Golf d.o.o., kao projektno društvo u Republici Hrvatskoj još 2017. godine. Razlog, objasnili su tada iz Razvoj golfa, jest ‘totalna blokada projekta’ golfa na Srđu u koji su ‘investitori uložili preko 130 milijuna eura’.

Prvu arbitražu o ovom projektu Europski sud je proglasio nezakonitom, te je 2020. vlasnik tvrtke Razvoj golf Aaron Frenkel osobno podnio novi arbitražni zahtjev protiv Republike Hrvatske zbog istog projekta.

Inače, vrijednost arbitraže bila je procijenjena na 500 milijuna eura, koliko bi RH morala isplatiti da su pobijedili.

Pročitajte još

Društvo arhitekata poziva na predavanje ‘Turizam, stanovanje i infrastruktura’

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] DEŠA VLAHUTIN Iako smo živjeli u raznim zemljama, želja mi je bila da se djeca rode u Gradu…

Mia Njavro Banić

Opća bolnica Dubrovnik raspisala novi natječaj za zakup parkinga

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija