Grad

DURA se umrežila u EUPLETT

Europska unija

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA započela je s provedbom projekta Euplett – urbano planiranje u svrhu osnaživanja lokalne zajednice u mreži “pobratimljenih” gradova u sklopu Programa ‘Europa za građane’.

Svrha Programa ‘Europa za građane’ je poticanje razvoja aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka.

Cilj projekta EUPLETT, koji traje do 31. prosinca 2015. godine, je kroz interkulturalni dijalog građana i demokratske procese razviti snažnu, dinamičnu i dugotrajnu mrežu “pobratimljenih” gradova ujedinjenih u zajedničkom stvaranju održivog urbanog planiranja.

Glavni nositelj projekta je općina Falkenberg (Švedska), a osim DURA-e partneri na projektu su Općina Schouwen-Duiveland (Nizozemska), Općina Koege (Danska) i Općina Ballymena (Velika Britanija). Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.132.000 kuna, dok je DURA za provedbu projektnih aktivnosti dobila 191.000 kuna.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist