Politika

DUJMOVIĆ U OBILASKU ZATONA Nema vremena za okrugle stolove i predavanja, treba vidjeti što muči građane!

DUJMOVIĆ U OBILASKU ZATONA Nema vremena za okrugle stolove i predavanja, treba vidjeti što muči građane!

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika HNS-a Valentin Dujmović ovu je nedjelju posjetio Veliki Zaton gdje je održao konferenciju za medije, ali se i susreo s nekolicinom Zatonjana kako bi se upoznao s problemima koji ih muče. 
U pratnji su mu bili kandidati za zamjenike Bruno Di Ceglie i Matija Čale Mratović.

-Najveći problem Zatona bilo je zagađenje mora od kanalizacije koja nije postojala. To sam riješio. Prije nekoliko dana počeli su se izvoditi priključci u Malom Zatonu, posebno oni uz samu rivu, a riječ je o objektima koji su zapravo najviše zagađivali more i plaže. Zatonu koji je okrenut turizmu to je od velikog značaja. I za mještane Zatona, ali i za ekologiju – istaknuo je Dujmović.

Osvrnuo se i na vrtić koji je otvoren u proteklom mandatu u Malom Zatonu.

-Otvorili smo vrtić što se pokazalo kao iznimno dobar potez. No, pokazala se potreba njegove nadogradnje, koja je bila uvrštena u proračun za 2017. godinu koji je nažalost srušen. Najavljujem da ću u proračunu odmah predvidjeti i ova sredstva. Ovih 20 dana obišao sam gotovo svaki kutak grada. Smatram da nema vremena za okrugle stolove, predavanja i polemiziranje nego treba vidjeti koji su to problemi koji muče naše sugrađane. Vidio sam što se događa na terenu, ima jako puno posla. Odmah 5. lipnja, po dolasku na mjesto gradonačelnika, ponovno ću izaći na teren i krenuti u rješavanje problema – rekao je Dujmović.

U susretu s nekolicinom mještana doznao je kako jedan od većih problema Zatonjanima predstavlja to što je riva u Zatonu luka, dolaze veće brodice koje se vezuju za mul, tamo ih ‘čistu i peru’… No to je u nadležnosti Županije, a ne grada.

-Ovo nije problem grada, ali gradonačelnik može utjecati. Može tražiti i inzistirati, ako treba i prosvjedovati. Potući se za županom, sve što treba – našalio se Dujmović.

-Želimo turizam, ali ne možemo imati i luku i plaže. To ne ide zajedno – požalila se jedna Zatonjanka, a Dujmović se usuglasio kako treba naći rješenje.

Drugi veliki problem za koje se doznalo u razgovoru s mještanima jest ulaz i izlaz iz Velikog Zatona te pitanje treće trake, no i to je u nadležnosti Hrvatskih cesta.

PROMO

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist