Sport

Đuho: Ključna je prva četvrtina!

Đuho: Ključna je prva četvrtina!

Hoće li vaterpolisti Jug Croatia osiguranja u godini kojoj slave okruglih 90 godina postojanja osvojiti 11. titulu prvaka Hrvatske ili će pak riječko Primorje EB osvojiti svoje prvo prvenstvo u neovisnoj Hrvatskoj?

Odgovor na ovo pitanje dat će završna serija utakmica dva kluba koji po sastavima i rezultatima trenutno drže sam vrh Europe. Tko drži vrh, a tko će biti – drugi?

Riječani su u ovoj sezoni zbilja Jugašima stvorili kompleks. Odnijeli su im već dva trofeja. Prvo Kup Hrvatske (11:9), potom i Jadransku ligu (9:8). Sada prijete 'krađom' još jednog, za prvaka Hrvatske, koji je zapravo u ovim sportskim i financijskim uvjetima jedino bitan. Da, Jugašima ostaje i Euroliga, međutim to je jedna druga priča.

Kako će Jugaši do pete titule u nizu? Serija se otvara u Rijeci. Primorje ima prednost prve utakmice, momčadi traže put do tri pobjede, što ujedno znači da će Jugaši za ostvarenje cilja trebati pobijediti barem jednom u gostima. Ove godine imali su priliku za to i nisu je iskoristili (9:11).

Trener Juga Veselin Đuho najavljuje isti sastav kao i protiv Galatasaraya u srijedu, uz dodatak drugog vratara Nižića.
– Protiv Galatasaraya smo odigrali sjajno, ali nam oni nisu mjerilo, prelak su zalogaj. Primorje i Jug dvije su vrhunske momčadi koje će uložiti sve snage kako bi osvojile prvenstvo. Oni su u većem elanu, zaletu za pobjedom i u većoj su euforiji – ističe Đuho. Kakvu utakmicu očekuje večeras i u čemu vidi ključ pobjede Juga?

– Očekujem još jednu odličnu utakmicu u kojoj ćemo dati sto posto od sebe. Po meni je ključ u prvoj četvrtini. Ako se uspijemo održati u egalu na samom startu, imamo realne šanse za pobjedu – ističe Jugov trener.

Činjenica jest da se na prvenstvu zapravo 'paraju gaće' cijele sezone. Uprave i jednog i drugog kluba 'utukle' su silan novac, izgradile su fantastične momčadi od kojih se očekuju vrhunski rezultati.

Valja zanemariti riječi Jugove uprave na početku sezone o 'napadu na sve četiri titule' i ostaviti ih iza sebe. Ako Jugaši uspiju u ovom doigravanju za prvaka slomiti Riječane, slomit će i samu kralježnicu svih riječkih planova o osvajanju prvenstva nakon 75 godina, a koji se temelje na izdašnosti petrodolara talijanskih naftaša. Jugaško srce protiv talijanskih petrodolara, postoji li veći motiv?

Prva utakmica finala igra se večeras u 18 sati na bazenu Kantrida uz izravni prijenos na HRT2.

Pročitajte još

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist

U PROTEKLOJ GODINI Oni su najbolji županijski sportaši!

Dulist

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist