Hrvatska

DUBROVNIK U VRHU LEGALIZACIJE Kreću bageri Mrak Taritaš

DUBROVNIK U VRHU LEGALIZACIJE Kreću bageri Mrak Taritaš

Dubrovnik će u prvoj polovici iduće godine biti gotov s legalizacijom. Rekla je to ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš najavivši novi val rušenja bespravno sagrađenih objekata već početkom studenog.

Kako je najavila Večernjem listu, uklonit će se svi objekti koji su se mogli legalizirati, a nisu jer vlasnici nisu podnijeli zahtjev.

– Prvo će se rušiti one kuće koje se nikada nisu niti mogle legalizirati te one građene nakon roka od 21. lipnja 2011. godine. Potom će na red doći i one koje su se mogle legalizirati, ali nisu jer njihovi vlasnici niti nakon što smo im šest mjeseci slali požurnice nisu dostavili potrebnu dokumentaciju – izjavila je Mrak Taritaš, dodavš ipak kako se neće rušiti kuće u kojima ljudi žive.

Dinamikom legalizacije ministrica je zadovoljna, a ističe kako će se do kraja 2014. riješiti 40 posto podnesenih zahtjeva, dok će se 40 posto njih riješiti iduće godine. Gradovi poput Dubrovnika i Vukovara već sad su riješili više od polovice zahtjeva za legalizaciju, pa će oni sav posao obaviti u prvom dijelu 2015.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist