Kultura

DUBROVNIK U STOCU Luko Paljetak i Boris Njavro na predstavljanju knjige ‘Mukline’

U prepunom Duhovno-kulturnom centru Sarsenterum u Stocu ovog je petka predstavljena knjiga ‘Mukline’, deseta zbirka pjesama Ljube Krmeka.

Kao podrška svom dugogodišnjem suradniku i prijatelju, iz Dubrovnika do Stoca na predstavljanje Krmekove knjige došli su akademik Luko Paljetak, Boris Njavro iz Društva dubrovačkih pisaca te kao glazbena atrakcija na svoj prvi nastup u ovom gradu – klapa Kaše.

Predstavljači, uz samog autora bili su Luko Paljetak, Miroslav Palameta i Tina Laco, stihove su čitali Marijana i Karla Krmek, glazbeni dio večeri ponudio je nastupe klape Kaše i skladatelja iz Splita Darka Matičevića, moderator književne večeri bio je Boris Njavro. U ime domaćina okupljenima se obratio Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske ogranak Stolac, koja je i objavila zbirku pjesama Mukline Ljuba Krmeka.

Ljubo Krmek (1969., Čapljina), urednik je i priređivač mnogih knjiga, posebno nekoliko antologija poezije, kao autor objavio je 16 knjiga, od čega deset zbirki pjesama, organizator je i pokretač mnogih književnih događanja, član je Društva hrvatskih književnika Hrvatske i DHK Herceg Bosne, dopredsjednik je Matice hrvatske Stolac. Predsjednik je Povjerenstva za održavanje književnih manifestacija Vidoška pjesnička noć u Stocu i Rijek iz kamena u Čapljini. Predsjednik je udruge građana Yabsco Neum.

Jedan je od pokretača lista Vrutak Društva prijatelja starina Hutovo, koji je izašao u jedanaest brojeva. Za svoje pjesništvo dobio je veliki broj vrijednih nagrada i priznanja, mišljenjem kritike među najznačajnim je suvremenim hrvatskim pjesnicima.

Matica hrvatska Stolac, Grad Stolac i Duhovno-kulturni centar Sarsenterum bili su organizatori predstavljanja knjige Mukline.

Pročitajte još

KNJIŽEVNI SUSRET Nikolina Bošnjak predstavlja eko slikovnice o Tigijima

Dulist

NOVA PREMIJERA U TEATRU Pandur: Kazalište je oaza gdje se može reći istina o svijetu u kojem živimo

Dulist

VEČERAS U LAZARETIMA Lerova premijera ‘Toliko o pticama’

Dulist