Aktualno

Dubrovnik treći digitalno najspremniji grad u Hrvatskoj

Dubrovnik treći digitalno najspremniji grad u Hrvatskoj

Vodeća hrvatska konzultantska kuća Apsolon treću je godinu zaredom objavila Analizu digitalne spremnosti hrvatskih gradova. Glavni ciljevi studije bili su istražiti digitalnu spremnost 20 najvećih hrvatskih gradova te usporediti njihov napredak u odnosu na prethodne godine.

Najbolji rezultat prema cjelokupnom Kompozitnom indeksu digitalne spremnosti hrvatskih gradova među obalnim gradovima ostvario je Dubrovnik, koji je zauzeo ukupno treće mjesto po digitalnoj spremnosti u Hrvatskoj među svim promatranim gradovima te tako za tri mjesta popravio svoju poziciju u odnosnu na 2020. On je, zahvaljujući implementaciji nove platforme za javno savjetovanje, integraciji s NIAS sustavom i participativnom proračunskom planiranju, zauzeo ukupno treće mjesto po digitalnoj spremnosti u Hrvatskoj i tako za tri mjesta popravio svoju poziciju u odnosnu na 2020.

Još značajniji napredak napravio je Split, koji je s 15. mjesta u 2020. skočio na visoko peto mjesto, zahvaljujući prvenstveno značajnim unapređenjima u otvorenosti proračunskog planiranja te bržim odgovorima na pitanja građana. Tako su Split s čak 17.77 te Dubrovnik sa 17.33 bodova više nego lani ostvarili najveći porast u digitalnoj spremnosti među svim gradovima.

U odnosu na rezultate za 2020., Zadar je unaprijedio svoj GIS sustav kvalitetnijim setom podataka, Šibenik kvalitetu servisnih informacija, a Kaštela su najveći iskorak napravila u segmentu kvalitetnijih i dostupnijih servisnih informacija.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist