Grad

DUBROVNIK PRVI PO KVALITETI ŽIVOTA Franković: ‘Najveći izazov je rješavanje stambenog pitanja za mlade’

DUBROVNIK PRVI PO KVALITETI ŽIVOTA Franković: 'Najveći izazov je rješavanje stambenog pitanja za mlade'

Dubrovnik je najbolji grad u kategoriji kvalitete života u konkurenciji velikih gradova na svečanosti u Šibeniku, nakon višemjesečnog istraživanja portala Gradonačelnik.hr, Hanza Medije i agencije Ipsos o najboljim hrvatskim gradovima i nagrade su laureatima.

Preuzimajući nagradu gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ustvrdio je kako nagrada potvrđuje slogan gradske uprave Grad po mjeri građana, prenosi novac.hr.

– Najveći izazov za budućnost nam je rješavanje stambenog pitanja za mlade – poručio je Franković.

Za ukupno 12 nagrada konkurirao je 41 grad, a Dubrovnik, Krk, Novigrad, Poreč i Umag konkurirali su u čak tri od šest kategorija. Uz Dubrovnik, u konkurenciji velikih gradva našli su se Krapina, Pula, Samobor i Varaždin.

U istraživanju i rangiranju gradovi su podijeljeni u tri kategorije, prema njihovoj veličini, odnosno broju stanovnika, na velike (više od 35.000 stanovnika), srednje (10.000 do 35.000 stanovnika) i male (manje od 10.000 stanovnika). Stoga je devet najboljih u trima kategorijama – ekonomiji, kvaliteti života te obrazovanju i demografiji. Gradovi su podijeljeni po veličini kako bi se statistički pokazatelji o gospodarstvu, obrazovanju, demografiji i kvaliteti života u njima mogli vrednovati pravednije.

Izvor: Novac.hr

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović