Grad

INFORMIRANJE GRAĐANA DEŠA o pravima žrtava i svjedoka kaznenih djela

desa akcija sponza

DEŠA – Dubrovnik održala je ovog četvrtka javnu akciju osvještavanja građana o pravima i položaju žrtava i svjedoka kaznenih djela u okviru Nacionalne kampanje programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Akcija se održala ispred palače Sponza i tom prilikom DEŠINI zaposlenici i volonteri razgovarali su s građanima o ovoj temi i dijelili im informativne letke.

Cilj je bio informirati što više građana o pravima žrtava i svjedoka i dostupnim izvorima podrške u našoj zajednici. Naime, DEŠA već treću godinu zaredom žrtvama i svjedocima kaznenih djela te prekršaja obiteljskog nasilja na području čitave Dubrovačko-neretvanske županije pruža psihosocijalno savjetovanje i pomoć, emocionalnu podršku, informacije o pravima te praktične i tehničke informacije.

Pored toga, DEŠA žrtvama i svjedocima osigurava pratnju na sud, policiju i ostale institucije kako bi im i na taj način bila pružena podrška, a postupak od prijave do presude kaznenog djela odnosno prekršaja obiteljskog nasilja bio što manje stresan.

Pročitajte još

PRIPREMNI RADOVI OVOG PONEDJELJKA Rampama i zaštitarima protiv ilegalaca na Pilama

Dulist

U Svetog Križa u Gružu zaređeni svećenik fr. Mislav Peček i đakon fr. Karlo Luka Kvesić

Barbara Đurasović

REVITALIZACIJA Obitelj s više djece uskoro će useliti u gradski stan na Prijekome

Dulist