Grad

DUBROVNIK PRVI PO KVALITETI ŽIVOTA Franković: ‘Najveći izazov je rješavanje stambenog pitanja za mlade’

Zidine Grad iz Zraka

Dubrovnik je najbolji grad u kategoriji kvalitete života u konkurenciji velikih gradova na svečanosti u Šibeniku, nakon višemjesečnog istraživanja portala Gradonačelnik.hr, Hanza Medije i agencije Ipsos o najboljim hrvatskim gradovima i nagrade su laureatima.

Preuzimajući nagradu gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ustvrdio je kako nagrada potvrđuje slogan gradske uprave Grad po mjeri građana, prenosi novac.hr.

– Najveći izazov za budućnost nam je rješavanje stambenog pitanja za mlade – poručio je Franković.

Za ukupno 12 nagrada konkurirao je 41 grad, a Dubrovnik, Krk, Novigrad, Poreč i Umag konkurirali su u čak tri od šest kategorija. Uz Dubrovnik, u konkurenciji velikih gradva našli su se Krapina, Pula, Samobor i Varaždin.

U istraživanju i rangiranju gradovi su podijeljeni u tri kategorije, prema njihovoj veličini, odnosno broju stanovnika, na velike (više od 35.000 stanovnika), srednje (10.000 do 35.000 stanovnika) i male (manje od 10.000 stanovnika). Stoga je devet najboljih u trima kategorijama – ekonomiji, kvaliteti života te obrazovanju i demografiji. Gradovi su podijeljeni po veličini kako bi se statistički pokazatelji o gospodarstvu, obrazovanju, demografiji i kvaliteti života u njima mogli vrednovati pravednije.

Izvor: Novac.hr

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist