Grad

Dubrovnik predstavljen britanskim agentima u Manchesteru

Dubrovnik predstavljen britanskim agentima u Manchesteru

Povodom uvođenja novog leta Thomas Cook-a na liniji Manchester-Dubrovnik, u centru Manchestera je, u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice za Ujedinjeno kraljevstvo, održana uspješna prezentacija turističke ponude Dubrovnika, na kojoj je nazočilo oko pedesetak britanskih agenata.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić predstavila je britanskim agentima dubrovačku turističku ponudu, s posebnim osvrtom na kulturno-povijesne znamenitosti, prirodne ljepote, kulturna događanja te odličnu zračnu povezanost Dubrovnika i Manchestera. Poseban interes publika je pokazala i prema filmskim snimanjima u Dubrovniku, jer je serijal Game of Thrones u Ujedinjenom kraljevstvu vrlo popularan. Na kraju prezentacije održan je kviz s pitanjima o Dubrovniku, s vrijednim nagradama.

Već je poznato da su upravo Britanci naši najvjerniji turisti te su već tradicionalno pozicionirani na prvo mjesto na top-ljestvici turista koji dolaze u Dubrovnik. Udio u cjelokupnom turističkom prometu Dubrovnika, s tržišta Ujedinjenog kraljevstva u 2017. godini iznosio je 15,36 posto u dolascima te 22,10 posto u noćenjima. U Dubrovniku je tijekom 2017. godine boravilo 181562 britanskih turista, koji su ostvarili 875174 noćenja, što je 22 posto porast u dolascima te 17 posto više u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu.

Ovaj turistički događaj zajednički je projekt jednog od najstarijih i najvećih britanskih touroperatora Thomas Cook-a, predstavništva HTZ-a u Ujedinjenom kraljevstvu te Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović