Grad

Dubrovnik najbolja regionalna kongresna destinacija

Dubrovnik najbolja regionalna kongresna destinacija

Dubrovnik je na 9.specijaliziranom sajmu kongresne i ‘incentiv’ ponude za srednju i jugoistočnu Europu ”Conventa” proglašen najboljom regionalnom kongresnom destinacijom, javili su u petak iz Turističke zajednice grada Dubrovnika te dodali da je u ukupnom poretku zauzeo četvrto mjesto.
Kako se navodi u priopćenju, sajam se održao u Sloveniji u srijedu i četvrtak, a nastupilo je 145 izlagača i više od 300 organizatora poslovnih putovanja, od čega 178 inozemnih organizatora, s europskog i američkog tržišta, dok su ostatak činili organizatori poslovnih putovanja iz regije.
– U srijedu je održana je svečana dodjela nagrada najboljim kongresnim destinacijama, prema istraživanju stručnog kongresnog magazina ”Kongres”, u Cankarjevu domu u Ljubljani. Dubrovnik je proglašen najboljim u kategoriji ”Top 10 regionalnih kongresnih centara”, a u ukupnom poretku, najboljim kongresnim destinacijama proglašeni su Prag, Istanbul i Budimpešta, dok je Dubrovnik, iako puno manja destinacija od konkurenata, ipak na četvrtom mjestu – navode iz dubrovačke Turističke zajednice.
Iz TZ-a napominju kako su kongresni tajni kupci za ocjenjivanje destinacija koristili razne kriterije, od prirodnih faktora, prometne infrastrukture, turističke te kongresne infrastrukture.
– Važna je bila i subjektivna i marketinška ocjena destinacije, kao i indeks kvalitete života, te također i globalni indeks mira, koji sve više utječe na cjelokupnu ocjenu – zaključuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist