Aktualno

Dubrovnik domaćin World Committee Meetinga 2014.

Dubrovnik domaćin World Committee Meetinga 2014.

61. svjetski kongres FCEM-a (Svjetsko udruženje žena poduzetnica) u Marrakechu, Maroko održan je u razdoblju od 25. – 28. rujna.

Hrvatsko izaslanstvo predvodile su predsjednica KRUGA Terezina Orlić i potpredsjednica  Sofija Šmitran.
 
FCEM World Congress  u Marrakechu okupio je predstavnice iz 70 zemalja članica sa svih kontinenata, sa ukupno 800 sudionica i nešto više od 50 predavača.
 
Tijekom kongresa održani  su sastanci Steering i World Committee-a FCEM, okrugli stolovi, radionice te Investicijski forum na temu „Ulaganja u Afriku i zemlje zaljeva“ sa predavanjima afirmiranih predstavnika gospodarstva i politike uz posebno predstavljanje Maroka kao potencijalnog strateškog partnera s naglaskom na unapređenju izvoza između ženskih poduzeća, bilateralni sastanci sudionica B2B
međunarodni sajam / izložba proizvoda članica FCEM-a.
 
Kongres je održan pod  pokroviteljstvom marokanskog kralja Mohammeda VI, pa su sudionice  kongresa dobile visoke protokolarne počasti kroz domaćinstvo kraljevske obitelji. Uz pokroviteljstvo kralja i njegovo domaćinstvo svečanoj završnoj večeri sudionica, kongres su svojom nazočnošću uveličale i princeze Lalla Salma (kraljeva kćer) i Lalla Meryem (kraljeva sestra).
 
61. kongres FCEM imao je gospodarske i političke ciljeve:
 
-suprotstaviti stavove i mišljenja poduzetnica, upravnih vlasti, gospodarskih lidera, znanstvenika i sveučilišnih profesora s ciljem postizanja kvalitetnije globalne međusobne suradnje i učinkovitosti
-promovirati žensko poduzetništvo u inovativnim visoko kreativnim i vrijednim gospodarskim aktivnostima
-promovirati  i poticati poslovnu suradnju među ženama u politici i gospodarstvu s ciljem jačanja sinergije, otvaranja suradnje  i stvaranja uspješnog međunarodnog partnerstva
 
Na 61. kongresu FCEM najavljeno je domaćinstvo  Hrvatske tj. Kruga, Udruge poslovnih žena Hrvatske,  za sljedeći World Committee Meeting koji će se održati u Dubrovniku od 2. – 6. travnja 2014. godine.
Pripremljene su i podijeljene brošure i promotivni leci  svim sudionicama kongresa s najavom dubrovačkog skupa i pozivom za dolazak, te prezentirana web stranica.
 
Uz visokokvalitetnu organizaciju Committeea u Dubrovniku, FCEM povjerio je KRUG-u da kao vodećoj udruzi na prostoru jugoistočne Europe, animira udruge poslovnih žena susjednih zemalja kako bi postale dio velike FCEM obitelji.
 
Predsjedništvo FCEM-a imenovalo je  Terezinu Orlić za regionalnu koordinatoricu udruga ženskog poduzetništva za prostor jugoistočne Europe.

Pročitajte još

OD VEČERAS Posebna prometna regulacija u Ulici Pera Čingrije

Dulist

FRANKOVIĆ UPUTIO SUĆUT OBITELJI ‘Odlazak profesora Benića trajno će osjetiti Dubrovnik’

Dulist

20. ZLATNA PENKALA Bogati kulturni program uz dodjelu prestižnih nagrada za medijske djelatnike

Dulist