Aktualno

Dubrovnik će od prvih dana svibnja biti povezan letom s Barcelonom

Dubrovnik će od prvih dana svibnja biti povezan letom s Barcelonom

Poznata španjolska niskotarifna aviokompanija, Vueling, od početka sljedećeg mjeseca ponovno povezuje Hrvatsku s glavnim gradom Katalonije – Barcelonom. Vueling, španjolski niskotarifni avioprijevoznik, potvrdio je ponovno uvođenje redovnih međunarodnih linija iz Barcelone prema dvije hrvatske zračne luke – Dubrovniku i Splitu, piše Croatian Aviation.

U prvim danima svibnja ovaj će avioprijevoznik obnoviti promet na redovnim linijama prema Dubrovniku i Splitu iz svoje glavne baze – Barcelone.

Linija Barcelona – Dubrovnik – Barcelona bit će u prometu od 2. svibnja, jednom tjedno, svake nedjelje, a već od 13. svibnja kompanija će dodati drugi tjedni let, četvrtkom. Kompanija planira već početkom lipnja značajno povećati promet na ovoj liniji te prometovati 5 puta tjedno između Dubrovnika i Barcelone. Vueling je jedina kompanija koja prometuje na ovoj liniji i nema direktne konkurencije.Druga linija Vuelinga prema Dubrovniku, ona iz Rima, za sada je odgođena do 1. lipnja.

Uz liniju prema Barceloni, Dubrovnik je trenutno jedina hrvatska zračna luka povezana redovnom linijom i s Madridom. Naime, španjolska Iberia obnovila je promet na ovoj liniji već u prvim danima ljetnog reda letenja, s jednim letom tjedno, a od 2. svibnja Iberia će između Madrida i Dubrovnika prometovati dva puta tjedno, petkom i nedjeljom.

Povratak Vuelinga u Split

Vueling se u svibnju vraća i u Split. Linija Barcelona – Split – Barcelona najavljena je od 1. svibnja, jednom tjedno kroz cijeli sljedeći mjesec, svake subote. Od lipnja je planirano pet tjednih letova, no izgledno je da će kompanija reducirati broj operacija sukladno potražnji odnosno samom bookingu.

Vueling također prometuje prema Splitu i iz Rima. Ova je linija također trenutno odgođena za početak lipnja.

Odgođen povratak u Zagreb i Zadar

Uz Split i Dubrovnik, Vueling u normalnim okolnostima također prometuje prema Zagrebu i Zadru, no ove linije nisu najavljene za svibanj. Konkretnije, linija iz Rima za Zadar najavljena je za srpanj, dok je linija između Barcelone i Zagreba trenutno planirana od 19. lipnja. S obzirom na to da postoji velika vjerojatnost da u ovoj ljetnoj sezoni Croatia Airlines neće prometovati između Zagreba i Barcelone, Vueling će biti jedina aviokompanija koja će nuditi direktne letove između dva grada. I u prošloj, kriznoj godini, ovaj je španjolski avioprijevoznik prometovao na ovoj liniji, no reducirano i znatno kraće nego što je to u normalnim okolnostima.

Ovaj će španjolski niskotarifni avioprijevoznik u svibnju obaviti 13 povratnih letova prema Hrvatskoj i ponuditi nešto više od 4.600 sjedala između Barcelone, Splita i Dubrovnika.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist