Aktualno

Austrijanci osmislili kućne testove na koronu, mogli bi vratiti normalan život

Austrijanci osmislili kućne testove na koronu, mogli bi vratiti normalan život

Austrijanci su osmislili su prve kućne testove na koronavirus u svijetu. Dakle, sami testirate svoju slinu, i ako ste negativni dobijete posebni QR kod u mobitel. Testovi su pouzdani, priznaje ih Svjetska zdravstvena organizacija, bezbolni su, digitalni, i što je najvažnije – jako jeftini. Koštaju šest eura, prenosi RTL Direkt.

Austrijanci misle da su pronašli način da se život vrati u normalu. Da se održavaju koncerti, festivali, nogometne utakmice s publikom, da turisti mogu normalno putovati. Ljudi se jednostavno sami testiraju, i to je to. A testovi su dovoljno jeftini da primjerice mogu biti uključeni u cijenu karte.

Brzo, pouzdano i kod kuće. Austrijanci se tako već testiraju. Alles Gurgelt odnosno Svi grgljaju, tim se sloganom Bečane poziva da u ljekarni preuzmu besplatni kućni PCR test. Kako funkcionira pokazala nam je Simona, Hrvatica s austrijskom adresom.

-On se u principu provodi tako da se izgrglja ova tekućina u ustima do minute i onda kroz slamčicu spustimo tekućinu u epruvetu. Cijeli proces se snima i onda se to uploada na stranicu laboratorija. Skenira se QR kod koji te odvede na stranicu i tamo se mora osobni podaci i serijski broj epruvete – rekla je Simona Magerić iz Beča.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist