Aktualno

Dubrovkinja Lucija Neal prva uvela bitcoin

blank

Otkako je Dubrovkinja Lucija Neal na nagovor svog muža, Britanca, apartman s pogledom na more u Sustjepanu počela iznajmljivati i za novu virtualnu valutu bitcoin, broj pregleda njene web stranice udeseterostručio se,

izjavila je Neal za Poslovni dnevnik.
Kaže da ju je prvo otkrio jedan američki blog koji piše o bitcoinu, objasnivši joj da je prva u Hrvatskoj koja je uvela to sredstvo plaćanja i među prvima na svijetu koji su to napravili u turizmu.
– Do sada nitko nije platio bitcoinima iako nudimo deset posto popusta. Vjerojatno su zaključili da im se trenutno više isplati čuvati bitcoine, jer im vrijednost raste – ističe.

Novu virtualnu valutu kao sredstvo plaćanja prihvatio je i hrvatski web sajt Honorarniposao.net koji se bavi domaingom, bookerajom i honorarnim poslovima.
 
Hrvatska je ujedno i jedina država jugoistočne Europe u kojoj možete nešto kupiti s bitcoinima. Iznimka je jedino Rumunjska, ali tvrtka SuperBitHost nije smještena u toj zemlji, već je to jedna od desetak lokacija na kojima tvrtka ima smještene servere.
 
U Hrvatskoj se inače već nekoliko godina različite usluge mogu plaćati pomoću autorizacijskog sredstva Oke, koje je razvio hrvatski startup Vingd. No, službeno je samo jedna valuta kuna.

blank

Njemačko Ministarstvo financija je u kolovozu odobrilo bitcoin za trgovinu i plaćanje poreza. Ipak, status mu nije izjednačen s eurom. Nedavno je u djelu poslovanja za plaćanje bitcoin prihvatio i vodeći kineski portal Baidu, a Richard Branson najavio je da će ga prihvatiti i Virgin Galactic. Dubrovkinja Lucija Neal, koja je osnovala udrugu Budućnost novca, kaže da je bitcoin alternativa postojećim valutama.
– Sada se novac stvara kroz dug, koji je matematički nemoguće otplatiti, a bitcoin je jedno od rješenja tog problema – zaključuje Neal.

Pročitajte još

Policajci donirali tonu i pol mandarina kolegama iz Petrinje i Gline

Dulist

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija